Wagenpark

De keuze in elektrische auto’s is inmiddels groot. Je kunt je wagenpark technisch gezien daarom zonder problemen volledig elektrificeren. Maar voor zowel je organisatie als je medewerkers is de overstap naar een volledig elektrisch wagenpark, ook nu nog, vaak een grote stap. Het Brabant Mobiliteitsnetwerk helpt jou als werkgever op weg bij het verduurzamen van je wagenpark, het aanpassen van je beleid en het meekrijgen van je medewerkers. 

Ook een elektrische leaseauto blijft, hoewel duurzamer, wel gewoon een auto. Met bijbehorende relatief hoge kosten voor jou als werkgever en veel ruimtegebruik, zowel op de weg als op je parkeerplaats. Daarom is het goed om te kijken hoe je het gebruik van leaseauto’s kunt verminderen. 

Ik wil direct aan de slag

Wat kun jij doen als werkgever? Dit zijn de 6 maatregelen die je het makkelijkst kunt toepassen en/of het meeste resultaat opleveren:

Zes slimme maatregelen voor werkgevers

 1. Elektrificeer je wagenpark
  Zowel personenauto’s als bestelauto’s. Brabant Rijdt Elektrisch helpt je op weg. Maak overstappen op elektrisch rijden ook voor privérijders aantrekkelijk door het bieden van goede laadvoorzieningen
 2. Stimuleer zuiniger rijden
  De juiste bandenspanning levert je 2 tot 5% brandstofbesparing op en banden met een AA-label gebruiken minder brandstof. Tips en trainingen helpen ook om zuiniger te rijden. 
 3. Autodelen scheelt kosten
  Je kunt met elkaar carpoolen stimuleren, bijvoorbeeld via een app als Toogethr of Nabogo. Ook kun je leaseauto’s of bedrijfsauto’s overdag door meerdere collega’s laten gebruiken. 
 4. Verklein je wagenpark
  Vervang een deel van je bedrijfswagenpark door deelauto’s van een aanbieder als Greenwheels of Mywheels. Pas de toewijzingscriteria in je leaseregeling aan. Biedt goede alternatieven aan zoals een mobiliteitsbudget en private lease.
 5. Ga voor minder autogebruik
  Stimuleer het gebruik van andere vervoermiddelen naast de leaseauto, zoals leasefiets en OV. Geef ook leaserijders een OV-kaart of mobiliteitskaart waarmee ze allerlei vormen van vervoer kunnen gebruiken met één kaart (zoals Turnn, Reisbalans en Xximo). Bij diverse leasemaatschappijen (zoals ALD) is de leaseauto te combineren met een leasefiets.
 6. Doe mee aan campagnes en acties
  Brabant Rijdt Elektrisch: provincie, E-PACT, Enpuls en BMN werken samen om jouw overstap naar een elektrisch wagenpark te vergemakkelijken. Met het ondertekenen van een intentieverklaring sluit je je aan bij BMN en de Brabantse werkgeversgroep die ook overstapt op elektrisch rijden. Jouw voordelen? Een gratis EV- en Laadinfrascan en gratis e-Autokeuzehulp. En natuurlijk steun van andere werkgevers.

Ik wil meer…

Contact

Wil je meer weten? Neem contact op met onze wagenparkexpert Lotte Gardien: