Mijn wagenpark verduurzamen

De keuze in elektrische auto’s is inmiddels groot. Een vloot kan daarom zonder problemen overgezet worden naar 100% elektrisch. Voor zowel je organisatie als je medewerkers is de overstap naar een volledig elektrisch wagenpark, ook nu nog, vaak een grote stap. Ondernemers en gemeenten die hun wagenpark willen verduurzamen, willen goed geïnformeerd zijn. De kansen, mogelijkheden én uitdagingen goed in het vizier hebben. Want, hoe breng je elektrisch rijden verder in je organisatie? Waarom willen we eigenlijk de overstap naar elektrisch vervoer? Wat mag ons dit kosten? En wat mag de impact zijn op de medewerker tevredenheid?

De provincie Noord-Brabant heeft in het kader van het 100.000 voertuigenplan, Stichting E-PACT de opdracht gegeven om samen met het Brabant Mobiliteitsnetwerk werkgevers op weg te helpen bij het verduurzamen van de vloot. Via de website Brabant rijdt elektrisch geven we antwoord op al je vragen. Hier vind je ook alle informatie om toe te treden tot de Brabantse Mobiliteitscoalitie. Wanneer je besluit het wagenpark te verduurzamen, onderteken je samen met minstens tien andere Brabantse bedrijven de ‘intentieverklaring Brabant Rijdt Elektrisch’. Jouw organisatie wordt daarmee onderdeel van de Brabantse Mobiliteitscoalitie. Hiermee ga je kennis en ervaringen opdoen met andere ondernemers. Een schat aan ervaring om de overgang naar elektrisch rijden soepel te laten verlopen. Om organisaties aan de juiste inzichten te helpen bij de overstap is de EV & Laadinfra Scan® ontwikkeld. Medewerkers willen weten óf en zo ja, wélke elektrische auto bij hun situatie past. Daarvoor is de e-AutoKeuzeHulp in het leven geroepen, gebaseerd op de data van EV Database. Meer weten? Kijk dan dit webinar elektrisch rijden terug.

 


MEER WETEN OVER EEN ELEKTRISCHE VLOOT?

Vervult jouw organisatie straks een provinciale voorbeeldrol en bespaart het tegelijk Euro’s en CO2? Via de website Brabant rijdt elektrisch kunt u alle informatie vinden om toe te treden tot de Brabantse Mobiliteitscoalitie.