Zo werkt het bij NXP Nederland

De wereldwijd opererende organisatie NXP trapte als één van de eerste bedrijven in Nederland hard op de rem toen het coronavirus ons land bereikte. Begin januari zagen ze al bij hun vestigingen in China alles op rood springen. Alle kantoormedewerkers werkten vanuit huis en er werden maatregelen getroffen om de productie veilig voort te zetten. In Nederland anticipeerden ze hier slim op, en namen de kantoren en het productiebedrijf de maatregelen in een vroeg stadium over. Konden ze hierdoor corona een stap voorblijven? En hoe ziet het er nu nationaal en internationaal uit? Wat werkt er bij NXP?

Lees verder!

De Kempen: hier fiets je elke dag naar je werk

Hoe lang wil je fietsen? Dat is de eerste vraag die Ikwilwerkenindekempen.nl je stelt als je op zoek bent naar werk. De campagne die aanhaakt op de nationale Fiets naar je Werk Dag, wil hiermee laten zien dat je vlakbij huis kunt werken. Op fietsafstand. En fietsend naar je werk, dat willen we toch allemaal?

Lees verder!

Zowerkthet.nl maakt flexibel werken en slim reizen nog makkelijker

Vanaf vandaag vind je op het nieuwe platform Zowerkthet.nl alles wat met flexibel (thuis)werken en slim reizen te maken heeft. Samen met andere regionetwerken bundelen SmartwayZ.NL en Brabant Mobiliteitsnetwerk alle kennis over flexibel (thuis)werken en slim reizen op één platform. Het platform wordt ondersteund met een landelijke campagne om werkgevers en werknemers te inspireren en ondersteunen bij het maken van slimme(re) reis keuzes op het gebied van werken en reizen.

Lees verder!

Sjees magazine #5 is uit

De vijfde editie van het Sjees Magazine is verschenen. Trakteer jouw relaties en medewerkers ook op een gezonde portie fietsplezier. Inspireer ze met artikelen over wat fietsen met je brein doet. Geef ze inzicht in de keuzevrijheid die fietsen biedt in combinatie met andere vervoersmiddelen. En verlekker ze met de leukste gadgets. Bestel ‘m hier!

Lees verder!

BMN presenteert resultaten in infographics

In het Brabant Mobiliteitsnetwerk werken overheden, werkgevers, onderwijs en marktpartijen samen om de bereikbaarheid van Brabant duurzaam te verbeteren. Sinds 2014 is BMN flink uitgebreid. De opgave is om in 2023 circa 500 bedrijven ondersteuning te bieden in het nemen van mobiliteitsmanagement maatregelen. Welke resultaten we tot nu toe geboekt hebben, is samengevat in het rapport ‘De stand van zaken’, door middel van heldere infographics.

Lees verder!

Sjees je Shirt ontwerpwedstrijd van start

Vandaag start de ontwerpwedstrijd Sjees je Shirt. Brabantse schooljeugd in de leeftijd 9 tot en met 13 jaar krijgt de kans om hét Brabantse fietsshirt te ontwerpen én hun beste idee in te dienen om meer kinderen op de fiets te krijgen. Het winnende design wordt verwerkt tot een echt wielershirt en casual shirt. De shirts zijn daarna daadwerkelijk te koop in de Brabantse Decathlon vestigingen. Een deel van de opbrengst van het shirt gaat naar de realisatie van het beste fietsidee. Het winnende design én de winnaar van het beste fietsidee worden bekend gemaakt op 8 november.

Lees verder!

Medewerkers van de gemeente ’s-Hertogenbosch fietsen weg met de e-bike

In plaats van het openbaar vervoer of de auto, met de e-bike naar kantoor. Medewerkers van de gemeente ’s-Hertogenbosch kunnen de komende vier maanden ontdekken wat ze daarvan vinden. Wethouder Ufuk Kâhya (duurzame mobiliteit): “Juist nu – in coronatijd – merkt de gemeente dat veel medewerkers liever met de fiets hun woonwerkrit afleggen. Voor sommigen is de afstand met een gewone fiets echter te ver. De e-bike is dan een goed en gezond alternatief!”

Lees verder!

Tips voor werkgevers in e-zine ‘Werken aan duurzame mobiliteit’

Nederlandse werkgevers en hun werknemers bewezen dat thuiswerken werkt. Het is nodig en het werkt om besmettingen te beperken. Nu is het de uitdaging om Nederland duurzaam bereikbaar te houden zodat het vervoer in verschillende sectoren op gang blijft. Werkgevers krijgen hulp en handvatten in de speciale thuiswerkeditie van het e-zine Werken aan Duurzame Mobiliteit. Het e-zine is een speciale thuiswerkeditie van de serie Werken aan Duurzame Mobiliteit. Het is de derde editie van het e-zine, de serie heeft als doel werkgevers te inspireren een duurzaam mobiliteitsbeleid in te richten.

Lees verder!

Thuiswerken wordt vanzelfsprekender

Thuiswerken zal ook na 1 september vanzelfsprekender zijn. Dat denkt twee derde van de werkgevers die bevraagd werden in het werkgeversonderzoek, waar BMN aan meewerkte. Ook verwachten ze dat er vanuit de werknemers actiever naar gevraagd zal worden.

Lees verder!

Duurzame vervoersoplossingen in Den Bosch

Eind vorig jaar startte het project 073elektrisch in Den Bosch. Projectleider Manon de Kok en initiatiefnemers Dorien Lathouwers en Marc Graetz, willen hiermee duurzame vervoersoplossingen in Den Bosch doorvoeren. Niet alleen door het plaatsen van elektrische deelauto’s, maar juist ook door het inwinnen van gedragsinzichten rondom deelmobiliteit.

Lees verder!
Op de foto: Sander van der Eijk, communitymanager BMN

Met een brede groep elkaar verder helpen

Waar de communities van BMN normaal gesproken vooral bestaan uit werkgevers, is de Bossche community Duurzame Mobiliteit bewust breder opgezet. De community is nu bijna een jaar onderweg en er zitten zo’n 35 partijen aan tafel. Van aanbieders als Swapfiets en Buurauto tot gemeente en provincie. Van de fietsersbond tot ondernemers in de binnenstad.

Lees verder!
Op foto vlnr Ad van Delft Jolanda Smit en Miranda Boer

Minder reistijd, minder inspanning én minder zweet

“Ik vind het belangrijk dat mijn medewerkers fit zijn. Daarom doe ik mee aan de Sjees E-bike Pool,” vertelt Ad van Delft, directeur van Van Delft Groep in Nieuwkuijk (gemeente Heusden). “Drie medewerkers hebben een e-bike getest. Binnenkort doe ik dat zelf ook. De e-bike kan mensen uit de auto krijgen, dat weet ik zeker.”

Lees verder!

Onderzoek: toekomst voor thuiswerken in Brabant

Werkgevers zien toekomst én uitdagingen in thuiswerken. Thuiswerkende werknemers beoordelen het thuiswerken gemiddeld met een dikke 7. Dat blijkt uit onderzoek dat werd uitgevoerd onder 140 werkgevers in Nederland en 3.000 werknemers in Brabant. Bo Bos, communitymanager bij BMN, trok het Brabantse deel van het onderzoek.

Lees verder!
Sjees E-Bike Pool - copyright: Ons Brabant Fietst

De forens op de fiets: Sjees E-bike Pools voor Heusden en Waalwijk

Bewegen is misschien wel belangrijker dan ooit. Als men niet thuiswerkt en toch naar het werk moet, is nu hét moment om een elektrische fiets uit te proberen. De gemeenten Heusden en Waalwijk vinden het belangrijk dat meer mensen op de fiets naar hun werk gaan en zijn daarom gestart met de Sjees E-bike Pool. Bedrijven in deze gemeenten kunnen zich hiervoor aanmelden.

Lees verder!

E-bikes voor de zorgmedewerkers

Wat doe je als je veel e-bikes klaar hebt staan voor verschillende Sjees probeerpools, maar geen werknemers die er in deze tijd op stappen? Dan stel je ze beschikbaar aan de zorg! De werkdruk die zorgmedewerkers ervaren is enorm groot. Ziekenhuizen zijn bereikbaar met de bus en voor buurtbussen is de regiotaxi als achtervang ingezet. Toch is er behoefte aan een alternatief, zeker voor wie geen beschikking over een auto heeft.

Lees verder!

Waalwijk stapt deze zomer op de elektrische step

November vorig jaar vond het eerste Smart Mobility Event plaats in Waalwijk. De stad zet met het programma ‘Smart Move’ in op slimme mobiliteit. Tijdens het event werkten verschillende startups, bedrijven en kennispartners aan concrete oplossingen voor een betere bereikbaarheid van Waalwijk. Het beste idee: met elektrische steps het bedrijventerrein verbinden met het centrum van Waalwijk.

Lees verder!

Input vanuit werkgevers betrokken bij herinrichting N284

In de Kempen is de werkgeversbenadering vanuit BMN een onlosmakelijk onderdeel van de totale bereikbaarheids- en mobiliteitsstrategie. Bij diverse grote werkgevers zijn enquêtes uitgezet en worden gesprekken gevoerd over kansrijke mobiliteitsvraagstukken. De resultaten zijn gebruikt als ‘onderlegger’ voor onderzoek en beleidskeuzes in infrastructurele projecten die in de regio binnenkort van start gaan, zoals de herinrichting…

Lees verder!

BMN geeft informatieve webinars

Brabant Mobiliteitsnetwerk geeft de komende weken iedere donderdag informatieve webinars. In drie kwartier krijg je veel praktische tips rondom een specifiek mobiliteitsthema. Natuurlijk is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Wil je alles weten over onderwerpen als mobiliteitsbeleid, fietsstimulering en thuiswerken… juist in deze bijzondere tijd? Meld je dan aan voor onze webinars. We…

Lees verder!

80 deelfietsen en 50 elektrische deelscooters in Helmond geplaatst

De afgelopen periode er zijn op verschillende plekken in Helmond knalgroene elektrische deelscooters geplaatst. Daar komen nu nog 80 deelfietsen bij, te herkennen aan een opvallende opdruk. Het plaatsen van de fietsen is onderdeel van het mobiliteitsprogramma SmartwayZ.NL en bedoeld om mensen in de regio een alternatief te bieden om slimmer en schoner van A…

Lees verder!

Werkgeversbenadering BMN: anders dan normaal

In tijdelijke samenwerkingsverbanden aan de slag met mobiliteit… daar richt het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) zich op. Overheden, werkgevers, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties zetten samen hun schouders onder knelpunten in hun eigen regio. De wereld van mobiliteit ziet er tijdens de Coronacrisis flink anders uit dan normaal. Dat geldt ook voor de aanpak van BMN. De…

Lees verder!

Alles over flexibel werken op een rij

Alles over flexibel werken op een rij Flexibel werken kan op meerdere manieren bijdragen aan je organisatie. Medewerkers kunnen door flexibele werktijden de file mijden en zo kostbare tijd besparen en minder stress ervaren. Medewerkers die af en toe een dag thuiswerken zijn helemaal geen reistijd kwijt en natuurlijk zijn deze niet gemaakte ritten ook…

Lees verder!