Als werkgever aan de slag met mobiliteit binnen je organisatie?

Aan de slag met mobiliteit

Bijna 150 Brabantse organisaties werken succesvol samen binnen het bmn. Wat het bmn kan betekenen voor jouw organisatie?

 • Het proces tot samenwerken aan bereikbaarheid faciliteren. Binnen jouw organisatie en met andere werkgevers.
 • Onderzoek uitvoeren naar het reisgedrag van jouw medewerkers (voor- en nameting).
 • Handige hulpmiddelen bieden om concrete maatregelen te nemen, zoals een maatregelinspiratieplaat, overzichten van mobiliteitsproducten en -diensten en hun aanbieders en een voorbeeldenbank met factsheets.
 • Nuttige informatie met je delen, zodat je weet welke interessante mobiliteitsprojecten en -programma’s er in jouw regio spelen.
 • Een samenwerkingsnetwerk opbouwen binnen jouw regio (bij wie moet je waarvoor zijn?).

Het bmn ondersteunt organisaties bij het slim regelen van hun mobiliteit. Van onderwijsinstellingen en ziekenhuizen tot (multi)nationale bedrijven in diverse sectoren. Of het nu gaat om het ontwikkelen van mobiliteitsbeleid (vaak in relatie tot gezondheid, duurzaamheid en vitaliteit) of het nemen van concrete maatregelen. Bijvoorbeeld om meer mensen op de fiets of in het openbaar vervoer of een deelauto te krijgen.

Een team van kundige en enthousiaste communitymanagers staat klaar om hun know how en inspiratie met jou te delen. Soms pak je als organisatie zaken zelf op. En bij andere initiatieven doe je dat samen met andere partijen die op hetzelfde bedrijvenpark zijn gevestigd.

Aansluiten bij een community?

Kijk op onderstaande kaart waar het bmn in jouw regio actief is. Heb je interesse om aan te sluiten? Neem dan contact op met je gemeente. Is het bmn in jouw gemeente nog niet actief? Laat het ons weten, dan leggen wij contact met je gemeente. Neem hier contact met ons op.

LinkedIn

  LinkedIn Company Updates

 • 12 Days Agoview on linkedin

  Brabant mobiliteitsnetwerk

  Op verzoek van HAS University of Applied Sciences, Avans University of Applied Sciences en het Brabant mobiliteitsnetwerk steken studenten van de Avans de koppen bijeen om op zoek te gaan naar oplossingen om het reisgedrag van studenten (positief) te beïnvloeden op het Paleiskwartier.

 • 27 Days Agoview on linkedin

  Brabant mobiliteitsnetwerk

  Anders reizen dan via de A2 tussen Eindhoven en Weert met de campagne Slimme Reis! van initiatiefnemer SmartwayZ.NL. Deelnemers gaan de uitdaging aan om de auto vaker te laten staan en te kiezen voor de fiets of het OV. Ook thuis werken of na de spits reizen wordt beloond. De deelnemers krijgen persoonlijk reisadvies voor hun geplande reis en voor elke spitsmijding sparen zij voor cadeaus. Spaar jij ook mee? Lees meer over hoe je kunt aanmelden via de onderstaande link. https://a2.slimmereis.nl/

 • 1 Months, 3 Days Agoview on linkedin

  Brabant mobiliteitsnetwerk

  Wat communityleden van het Brabant mobiliteitsnetwerk afgelopen jaren realiseerden? Om de successen te vieren en de best-practices om te zetten in ambities voor de toekomst organiseerden we een inspiratiebijeenkomst op het Paleiskwartier ’s-Hertogenbosch. Drie organisaties namen de aanwezigen mee in hun aanpak en resultaten.

 • 1 Months, 20 Days Agoview on linkedin

  Brabant mobiliteitsnetwerk

  Morgen, woensdag 31 oktober, nemen bmn communitymanager Onno de Vries, Annelies de Ridder van Gemeente 's-Hertogenbosch, het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Enexis Groep en Paleiskwartier Elektrisch werkgevers mee in de best practices van de afgelopen jaren. Laat u inspireren door de aanpak en resultaten uit de community. Zo steeg het aantal OV-kilometers bij Enexis met 20% in 12 maanden en kiest 70% van de collega’s bij een nieuwe lease-auto voor een volledig elektrisch model. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis stimuleert vanaf 2015 het fietsgebruik bij medewerkers. Door onder andere een goed geoutilleerde fietsenstalling en het belonen van fietskilometers nemen collega’s nu de schone en gezonde fietsroute. Naast de behaalde successen kijken we ook graag met u vooruit naar de resultaten die we samen nog kunnen behalen. Meld u nog snel aan voor de inspiratiesessie van 31 oktober door contact op te nemen met Onno de Vries of een e-mail te sturen naar info@brabantmobiliteitsnetwerk.nl

 • 1 Months, 28 Days Agoview on linkedin

  Brabant mobiliteitsnetwerk

  Steeds meer Fontys-medewerkers komen met de fiets of het openbaar vervoer naar het werk. Dat blijkt uit mobiliteitsonderzoek door Fontys Hogescholen, onder andere gevestigd op de bmn-communities Stappegoor in Tilburg en Eindhoven Centrum-Noordoost. Lees verder op onze website. Meer weten? Neem contact op met bmn-communitymanagers Onno de Vries en Birgitta Jansen.