Verkeersveiligheid in mijn beleid

Het aantal verkeersdoden nam in 2020 (flink) af ten opzichte van de voorgaande jaren. Een mooie ontwikkeling! Dit betekent niet dat het tijd is om achterover te leunen: met 99 van de 610 dodelijke verkeersslachtoffers is Noord-Brabant nog altijd de provincie met het hoogste aantal verkeersdoden in Nederland (bron: CBS). Ieder slachtoffer is er één teveel, daarom gaan we in Noord-Brabant voor nul verkeersslachtoffers. Als werkgever ben je verantwoordelijk voor ongevallen die tijdens werktijd plaatsvinden. Niet alleen op de werkvloer, maar ook onderweg.  De verschillende overheden in Noord-Brabant zetten zich in voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, maar de rol van de werkgever is ook cruciaal. Zeker beroepsvervoerders, die dagelijks vele kilometers afleggen, kunnen verschil maken. We willen immers allemaal dat onze werknemers veilig thuiskomen en geen ongelukken veroorzaken.

Inzetten op verkeersveiligheid heeft voordelen voor jou als werkgever. Door verkeersveiligheid actief mee te nemen in je beleid:

  • toon je goed werkgeverschap, wat weer bijdraagt aan medewerkerstevredenheid;
  • voorkom je persoonlijk leed ten gevolge van een ongeval; 
  • bespaar je kosten die komen kijken bij ongevallen, denk aan ziekteverzuim, reparatiekosten en mogelijk productieverlies;
  • ben je bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, wat bijdraagt aan een goed bedrijfsimago;
  • ontstaan er minder ongelukken en dus minder files op de weg, wat zorgt voor een betere bereikbaarheid en meer betrouwbaarheid in de dienstverlening.

Direct aan de slag met verkeersveiligheid en profiteren van de speciale korting? Neem vrijblijvend contact op met onze verkeersveiligheidsexpert, Annemieke Putters.

 

WAT KAN JE ALS WERKGEVER DOEN?
Praten over verkeersveiligheid, maar tegelijkertijd zelf wel appen achter het stuur komt natuurlijk niet geloofwaardig over. Geef verkeersveiligheid dus een plekje in je beleid, én straal uit dat je het serieus neemt. Maar er is meer… lees erover in de Factsheet Verkeersveiligheid Woon-werk.

 

 

TREF PRAKTISCHE MAATREGELEN
Het is belangrijk om als werkgever het goede voorbeeld te geven. Verkeersveiligheid verdient onbetwist een plek in het bedrijfsbeleid. Maar het is ook mogelijk om verschillende praktische maatregelen te treffen waarmee je direct aan de slag kunt.

 

KORTING OP ADAS EN SAFETY RIJTRAINING
Voertuigen zijn steeds vaker uitgerust met systemen die daarbij kunnen helpen, zogenaamde ADAS (rijhulp)systemen. Maar maken deze het systemen het verkeer ook daadwerkelijk veiliger en hoe weet je of je medewerkers de systemen op de juiste manier gebruiken? Via BMN krijg je korting op een ADAS en safety rijtraining.