Verkeersveiligheid en BMN: een goede, logische combinatie

De afgelopen jaren zien we helaas dat de daling van het aantal verkeersdoden stagneert. Alleen in Brabant kwamen in 2019 al 142 mensen om in het verkeer. Gemiddeld over Europa is 40% van de ongevallen werk gerelateerd. Voldoende reden om verkeersveiligheid bij werkgevers extra onder de aandacht te brengen.

Ook vanuit het oogpunt van gezonde en duurzame mobiliteit is verkeersveiligheid een logisch onderwerp om te bespreken met werkgevers. Onderwerpen binnen verkeersveiligheid zijn MONO Zakelijk, rijtrainingen met actieve rijhulpsystemen en factsheets en de verbinding tussen werkgever en de lokale overheid maken.

MONO Zakelijk

Als werkgever zorg je voor een veilige werkomgeving. Die verantwoordelijkheid heb je niet alleen op de werkvloer, maar ook voor je medewerkers die onderweg zijn. Vanachter het stuur vergaderen en berichten lezen is niet veilig en niet slim. Even met je ogen of gedachten niet bij het verkeer en iedereen loopt een groot risico op ongelukken. Veilig rijden is MONO rijden. Zonder onnodige afleiding en met volle aandacht voor het verkeer. En ongestoord onderweg zijn geeft je medewerkers de ruimte om mentaal op te laden. Logisch dus, dat je als werkgever de MONO-gedachte omarmt. Dat werkt voor iedereen beter!

ADAS & Safety rijtraining

BMN, Prodrive Academy en SmartwayZ.NL hebben de handen ineengeslagen en een aanbod voor communityleden van BMN samengesteld:

  • Een 2-uur durende 1-op-1 ADAS & Safety rijtraining op de openbare weg, vanaf de locatie van de werkgever. Bij deze training wordt er gecoacht op verkeersinzicht, anticiperen en gevaarherkenning. Door aandacht voor de aanwezige slimme rijhulpsystemen worden verkeersinzicht en technologie gecombineerd om tot een zo groot mogelijk veiligheidsresultaat te komen.
  • Voor een beperkt aantal werkgevers is er een tegemoetkoming van 50% in deze kosten beschikbaar. Deze subsidie is ter beschikking gesteld door Smartwayz en de Provincie Noord-Brabant.