Aan de slag met verkeersveiligheid

Het aantal verkeersdoden nam in 2020 (flink) af ten opzichte van de voorgaande jaren. Een mooie ontwikkeling! Dit betekent niet dat het tijd is om achterover te leunen: met 99 van de 610 dodelijke verkeersslachtoffers is Noord-Brabant nog altijd de provincie met het hoogste aantal verkeersdoden in Nederland (bron: CBS). Ieder slachtoffer is er één teveel, daarom gaan we in Noord-Brabant voor nul verkeersslachtoffers.      

De verschillende overheden in Noord-Brabant zetten zich in voor het verbeteren van de verkeersveiligheid, maar de rol van de werkgever is ook cruciaal. Zeker beroepsvervoerders, die dagelijks vele kilometers afleggen, kunnen verschil maken. We willen immers allemaal dat onze werknemers veilig thuiskomen en geen ongelukken veroorzaken.

 

Waarom wil je hier als werkgever mee aan de slag?

Een werkgever is verantwoordelijk voor ongevallen die tijdens werktijd plaatsvinden. Niet alleen op de werkvloer, maar ook onderweg. Maar naast die verantwoordelijkheid, heeft inzetten op verkeersveiligheid ook voordelen voor jou als werkgever. Door verkeersveiligheid actief mee te nemen in je beleid:

  • toon je goed werkgeverschap, wat weer bijdraagt aan medewerkerstevredenheid;
  • voorkom je persoonlijk leed ten gevolge van een ongeval; 
  • bespaar je kosten die komen kijken bij ongevallen, denk aan ziekteverzuim, reparatiekosten en mogelijk productieverlies;
  • ben je bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, wat bijdraagt aan een goed bedrijfsimago;
  • ontstaan er minder ongelukken en dus minder files op de weg, wat zorgt voor een betere bereikbaarheid en meer betrouwbaarheid in de dienstverlening.

Kortom: genoeg redenen om aan de slag te gaan met verkeersveiligheid!

 

Wat kun je als werkgever doen?

Het is belangrijk om als werkgever het goede voorbeeld te geven. Verkeersveiligheid verdient onbetwist een plek in het bedrijfsbeleid. Maar het is ook mogelijk om verschillende praktische maatregelen te treffen waarmee je direct aan de slag kunt. Wil je meer weten over deze maatregelen? Download onze factsheet voor meer informatie.

 

Claim jouw korting op de ADAS en safety rijtraining

Prodrive Academy, SmartwayZ.NL, provincie Noord-Brabant en BMN hebben de handen ineengeslagen en een geweldig aanbod voor communityleden van BMN samengesteld.

Aanbod voor werkgevers in het BMN-netwerk

Een twee uur durende 1-op-1 ADAS en safety rijtraining op de openbare weg, vanaf de locatie van de werkgever. Bij deze training worden werknemers gecoacht op verkeersinzicht, anticiperen en gevaarherkenning. Door aandacht voor de aanwezige slimme rijhulpsystemen worden verkeersinzicht en technologie gecombineerd om tot een zo groot mogelijk veiligheidsresultaat te komen. Voor een beperkt aantal werkgevers is er een tegemoetkoming van 50% in deze kosten beschikbaar. Deze subsidie is ter beschikking gesteld door SmartwayZ.NL en de provincie Noord-Brabant. Bekijk onze infosheet voor meer informatie.

Direct aan de slag met verkeersveiligheid en profiteren van de speciale korting? Neem vrijblijvend contact op met onze verkeersveiligheidsexpert, Annemieke Putters.