Ik wil meer inzicht

Alles begint met inzicht. Hoe reizen je medewerkers nu, wat willen ze en wat vinden ze van de huidige reismogelijkheden? De medewerkersenquête geeft antwoord. Kunnen medewerkers ook anders reizen? Dat blijkt uit onze postcodescan. Hoe goed scoor je met je huidige mobiliteitsbeleid, ook ten opzichte van branchegenoten? Dat laat de Mobiliteitsindex je zien. Samen met jou analyseren wij jouw mobiliteitsbeleid, mogelijkheden, wensen en doelen, kosteloos en met zo min mogelijk werk voor jou.

Gemeente Heusden blij met analyses

Inzichten helpen bij het maken van nieuw mobiliteitsbeleid

Gemeente Heusden wil graag dat medewerkers op duurzamere manieren reizen naar het werk. Nu pakken ze hiervoor voornamelijk de auto. Met een postcodescan, medewerkersenquête en Mobiliteitsindex analyseerden we de huidige en gewenste situatie en de kansen die er liggen voor ander reisgedrag. Gemeente Heusden was erg geholpen met deze analyse. De werkgroep ‘duurzaam’ gebruikt de resultaten voor het vormen van nieuw beleid en bij het verantwoorden van bepaalde keuzes. Ook laat de analyse zien waar nog winst te behalen valt en hoe zij dit kunnen aanpakken. De praktische toepasbaarheid van ons adviesrapport werd er positief ontvangen en leidde bij de werkgroep tot nog meer enthousiasme voor het aan de slag gaan met de verduurzaming van hun mobiliteit.

Mobiliteitsindex: zo scoort je huidige mobiliteitsbeleid

Hoe scoor je als werkgever op aantrekkelijk werkgeverschap, vitaliteit en CO2-uitstoot en draag je bovendien bij aan een leefbare en goed bereikbare regio? Doe mee met de Mobiliteitsindex! Dan weet je meteen hoe jouw organisatie scoort met jullie mobiliteitsbeleid, hoe jullie scoren ten opzichte van andere werkgevers én waar de verbeterpunten voor jouw organisatie liggen.

Medewerkersenquête: inzicht in huidige reis- en werkgedrag

Wil je weten of je medewerkers makkelijk anders zouden kunnen reizen naar hun werkplek en naar zakelijke afspraken? Dan moet je eerst weten hoe ze nu reizen. Wat vinden ze van de huidige mogelijkheden, voorzieningen en regelingen? Welke wensen en behoeften hebben ze als het gaat om mobiliteit? Waar lopen ze tegenaan? De -gratis- BMN-medewerkersenquête geeft je de antwoorden op deze vragen. Je ontvangt een heldere en bondige rapportage met alle uitkomsten. Wat valt op? En welke kansen liggen voor het grijpen? Invullen is 10 minuten werk, het uitzetten ervan door HR een uurtje.

Postcodescan: inzicht in alternatieven

Hoeveel van je medewerkers wonen er op fietsafstand? Voor welke medewerkers is OV een goed alternatief voor de auto? En voor welke medewerkers juist niet? HR levert enkel een postcodebestand aan en de -gratis- postcodescan laat je zien welke alternatieven je medewerkers hebben om anders te reizen en werken.

Ja, help mij meer inzicht krijgen

Ook inzicht krijgen in het reis- en werkgedrag van jouw medewerkers? Zet kosteloos de Mobiliteitsindex, enquete en/ of scan in binnen jouw organisatie. Neem contact op met één van onze communitymanagers of mail naar info@brabantmobiliteitsnetwerk.nl.

“Dankzij het handige dashboard van de mobiliteitsscan weet ik nu waar onze leerlingen en medewerkers vandaan komen én waar de ouders naartoe gaan als ze hun kind hebben afgezet. Dat is winst.”

Ruud Jansen, manager Beheer & Services bij de Internationale School in Eindhoven