Urgentie: nu en in de toekomst

De Claudius Prinsenlaan is één van de belangrijkste stedelijke routes en ontwikkelassen van Breda. Enkele grote organisaties, waaronder twee hogescholen en een ziekenhuis, zijn hier gevestigd. Een aantal van deze organisaties breiden op dit moment flink uit of hebben plannen daarvoor, waardoor ook het autoverkeer in het gebied toeneemt. De gemeente kan de bereikbaarheid van het gebied dan niet meer garanderen. Hoog tijd voor de organisaties in het gebied om de handen ineen te slaan en werk te maken van alternatieven voor de auto.

Wensbeeld: de stip op de horizon

In de community Claudius Prinsenlaan van het Brabant mobiliteitsnetwerk werken Revant, Avans, Amphia, NHTV en de Gemeente Breda aan een duurzaam bereikbare regio. Om een bereikbare, leefbare, gezonde, duurzame en leuke locatie te maken van de Claudius Prinsenlaan en directe omgeving. Voor medewerkers, bezoekers, studenten, patiënten én de buurt.

Aanpak: hoe realiseren we de ambitie

De communityleden werkten gezamenlijk aan een programma van concrete maatregelen  om de bereikbaarheid van het gebied nu én in de toekomst te garanderen. Deze maatregelen zijn gericht op het delen van voorzieningen, stimuleren van de fiets en het openbaar vervoer en het oplossen van het parkeertekort zonder dat dit overlast voor de omgeving oplevert. Inmiddels zijn er heel wat stappen gezet en hebben de communityleden individueel en gezamenlijk grote stappen gezet door uiteenlopende concrete maatregelen uit te voeren. Lees hier meer over in het bericht Claudius Prinsenlaan: samen beter bereikbaar.

Nieuws over de community Claudius Prinsenlaan

Vanuit community Claudius Prinsenlaan is de proeftuin E-bikes in Breda in volle gang. Martijn Geervliet, adviseur mobiliteit bij de gemeente Breda vertelt in de video onderaan deze pagina wat zijn redenen zijn geweest om deze proeftuin E-bikes te starten en deelnemer PieterJan Mols van de gemeente Breda deelt zijn ervaringen. “Ik zou tegen mijn collega’s zeggen: probeer het uit! Het geeft je energie om de dag mee te beginnen”.