2019

Staatssecretaris van Veldhoven laat zich verwonderen door de Efteling en het verhaal van fietsstimulering. Maandag 20 mei 2019 bezoekt zij samen met gedeputeerde Van der Maat van provincie Noord-Brabant en wethouder Bruijniks van gemeente Loon op Zand de fietstunnel bij de Efteling. Ons Brabant Fietst deelt hier haar ervaringen met fietsstimulering en geeft daarna het woord door aan de Efteling en andere werkgevers om opgedane ervaringen en kennis te delen. 

Het verhaal van de Efteling

De fiets: een oer-Hollands voertuig wat het straatbeeld bepaalt. In het woon-werkverkeer overheerst echter vaak de auto. Ongeveer de helft van onze werknemers woont op minder dan 15 km van het werk. Zij zouden kunnen fietsen, maar zeker de helft daarvan komt iedere dag met de auto. Parkeerplaats staan overvol, en files groeien.

Inzetten op de fiets helpt, en zorgt tegelijk voor vitale medewerkers, duurzame bedrijfsvoering, tevreden medewerkers en een goede score op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Redenen genoeg om te investeren in de fiets. En dat gebeurt! In Brabant ontwikkelen provincie en gemeenten snelfietsroutes. Een directe, comfortabele route met weinig oponthoud, die bedrijventerreinen ontsluiten en steden met elkaar verbinden.

Wat Ons Brabant Fietst biedt

Om mensen te stimuleren te gaan fietsen is er meer nodig dan infrastructuur. Forenzen hebben een duwtje in de rug nodig, om fietsen naar het werk te ontdekken, te proberen en vooral vol te houden. De werkgever heeft hierbij de sleutel in handen: een juiste mix van regelingen, voorzieningen en campagnes zorgen dat werknemers hun gedrag veranderen en gaan fietsen.

Maar waar begin je? En hoe pak je door? Vragen die bij veel werkgevers spelen. Daar willen we met deze bijeenkomst verandering in brengen. Leer van Brabantse Gangmakers die diverse instrumenten inzetten om fietsen te stimuleren. En krijg concrete handvatten om ook een Gangmaker te worden

 

Lees het volledige programma van 20 mei hier en meld je nu aan.