Inzicht en handelingsperspectief met de Mobiliteitsindex voor werkgevers

 

Hoe scoor je als werkgever op aantrekkelijk werkgeverschap, vitaliteit en CO2-uitstoot en zorg je tegelijkertijd voor minder files? Om dat inzichtelijke te maken, presenteerden VNO-NCW Brabant Zeeland, Brainport Development, SmartWayZ.nl, Provincie Noord-Brabant en het Brabant mobiliteitsnetwerk de Mobiliteitsindex voor werkgevers. De index is in basis gebaseerd op 8 hoofdpunten (35 subvragen) en is volledig geautomatiseerd.

Het resultaat is een rapport waarmee jij als werkgever de uitkomsten kan duiden en handelingsperspectief krijgt. Je kan hier vervolgens zelf mee aan de slag of begeleiding van het Brabant mobiliteitsnetwerk vragen. Op basis van de index en een verdieping daarop vindt dan een adviesgesprek plaats, waarna we je op weg helpen met een toolbox. Ook leggen we op maat verbindingen naar programma’s (bijvoorbeeld Sjees) en leveranciers / aanbieders.

Als werkgever krijg je:

  1. Inzicht in waar de organisatie staat met haar Mobiliteitsmanagement en hoe zich dat verhoudt tot branche-genoten;
  2. Inzicht in hoe het huidig Mobiliteitsmanagement bijdraagt aan bedrijfs- en maatschappelijke doelen, zoals:
  • Aantrekkelijk werkgeverschap: modern, flexibel en aantrekkelijk voor werknemers (gunstig voor arbeidsmarkt)
  • Vitaliteit werknemers: draagt bij aan vitale en gelukkige werknemers (minder ziekteverzuim)
  • Co2 footprint: Bijdrage aan CO2- en duurzaamheidsdoelstellingen (sociaal jaarverslag)
  • Autogebruik: draagt bij aan minder auto’s (in de spits) op de weg (betere bereikbaarheid)

Mobiliteitstransitie bij bedrijven

Het uiteindelijke doel van onze gezamenlijke activiteiten is organisaties helpen bij hun mobiliteitstransitie. Met deze transitie naar slimme en duurzame mobiliteit in zakelijk – en woon-werkverkeer van medewerkers wordt direct bijgedragen aan economische bereikbaarheid en een afname van negatieve impact op het milieu en de leefbaarheid.

 

DEELNEMEN AAN DE MOBILITEITSINDEX
Wil je graag deelnemen aan de Mobiliteitsindex voor werkgevers om te zien waar kansen liggen op het gebied van mobiliteit van jouw medewerkers? Laat je gegevens achter en we zorgen dat één van onze communitymanagers contact met je opneemt.

 

Toelichting op de Mobiliteitsindex voor werkgevers

Presentatie van de Mobiliteitsindex tijdens Kruispunt Brabant