Thuiswerken en spreiden

Thuiswerken en spreiden heeft op meerdere manieren voordelen voor je organisatie. Medewerkers kunnen door flexibele werktijden de file mijden en zo kostbare tijd besparen en minder stress ervaren. Medewerkers die hybride werken, oftewel werken op locatie afwisselen met thuiswerken, zijn minder reistijd kwijt. Deze niet gemaakte ritten besparen ook nog eens CO2-uitstoot en reiskosten. Hybride werken geeft medewerkers meer keuzevrijheid in waar en wanneer zij hun werkzaamheden uitvoeren, met meer tevreden medewerkers als resultaat. Daarnaast heeft thuiswerken en spreiden een positief effect op de bereikbaarheid én neemt de druk op schaarse voorzieningen zoals parkeerplekken bij het kantoor af.

Ik wil direct aan de slag

Wat kun jij doen als werkgever? Dit zijn de 4 maatregelen die je het makkelijkst kunt toepassen en/of het meeste resultaat opleveren:

Vier slimme maatregelen voor werkgevers

  1. Bied je medewerkers een thuiswerkvergoeding aan
  2. Vergoed de inrichting van een Arboproof thuiswerkplek
    Vul de Mobiliteitsindex in en kijk in hoeverre jij al een thuiswerkvriendelijke werkgever bent.
  3. Flexibiliseer werktijden en zorg voor een betere spreiding over de dag en week
    Zorg bijvoorbeeld voor langere openingstijden van jullie kantoor. Plan teamdagen of teamoverleggen in op verschillende/ rustige dagen. Plan overleggen tussen 10 en 4 zodat medewerkers de spits kunnen vermijden. Zorg dat medewerkers tijdens hun OV-reistijd kunnen werken. Of beloon het werken op rustige kantoordagen, bijvoorbeeld met een lunch of leuke activiteit.
  4. Zorg voor flexibele werkplekken
    Richt het kantoor in op hybride werken, met voldoende flexwerkplekken, ontmoetingsruimtes en overlegplekken. Gebruik een app om je medewerkers werkplekken te laten reserveren.

Ik wil meer…

Contact

Wil je meer weten? Neem contact op met onze expert thuiswerken en spreiden Sanne Bonekamp: