Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

MMC

 

Elektrische deelfietsen op proef bij MMC

Medio juli kunnen medewerkers van het Máxima Medisch Centrum een elektrische deelfiets gebruiken voor hun zakelijke afspraken. Met vestigingen in Eindhoven en Veldhoven moet een aantal medewerkers zich regelmatig van de ene naar de andere locatie verplaatsen. Voor sommigen is dat reden om ’s ochtends en ’s avonds met de auto naar het ziekenhuis te komen, terwijl zij voor hun woon-werkverplaatsing eigenlijk prima de fiets of het openbaar vervoer zouden kunnen gebruiken. Met het beschikbaar stellen van een snelle en comfortabele e-bike vervalt de noodzaak daartoe en wordt spitsmijden bevorderd. De proef maakt onderdeel uit van het pakket van maatregelen, dat het MMC in haar Mobiliteitsplan heeft opgenomen.

 

De e-bikes worden geleverd door E-bike 2 Work en zijn voorzien van een slot van Mobilock. Deze sleutelloze sloten werken met een app. De app geeft informatie over wanneer een fiets beschikbaar is en waar deze staat. Ook kan de fiets via de app worden gereserveerd en vergrendeld/ontgrendeld. Zo is de gebruiker zeker van een beschikbare fiets en hoeft niet moeilijk te worden gedaan met het ophalen en terugbrengen van losse sleutels.

 

Het MMC start de proef nu met twee deelfietsen en evalueert na een half jaar het gebruik en de ervaringen van de medewerkers.

 

Bron foto: MMC

Geen mobiliteitsnieuws missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 5-7-2018

  Innovatieprogramma Mobiele Stad

  Nieuwe mobiliteitsconcepten zijn volop in ontwikkeling. In deze bijeenkomst maak je als professional kennis met de MaaS experimenten in de hoogstedelijke milieus: het Paleiskwartier in 's Hertogenbosch en Stijp-S in Eindhoven.

  Lees meer...
 • 6-3-2018

  MaaS Congres 2018

  Mobility as a Service (MaaS) gaat de verkeers- en vervoerssector veranderen. Bezoek het congres over MaaS op 6 maart 2018.

  Lees meer...
 • 14-3-2018

  Happy Mobility Congres

  Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

  Lees meer...
 • 20-3-2018

  Intertraffic 2018

  Maak kennis met innovatieve oplossingen voor de mobiliteitssector.

  Lees meer...
 • 22-3-2018

  Webinars Beter Benutten

  Het programma Beter Benutten organiseert lunchwebinars. Per webinar krijg je in 45 minuten alle informatie van het betreffende project uit een regio.

  Lees meer...
 • 28-3-2018

  Congres Mobility FFWD

  Het congres voor nieuwe mobiliteit, OV en smart mobility. Met presentaties, netwerkmomenten en diepgang tijdens de co-creatie sessies binnen je eigen sector.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...