Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Maatregelen fiets medewerkers

 

Maatregelen afstemmen op jouw medewerkers met een gratis nulmeting!

Fietsende forensen zijn positief over hun fietsrit. Ze ervaren kalmte, ontspanning, alertheid en ontspanning. Fietsstimulering helpt dus ook bij het bereiken van vitaliteitsdoelen. Weten hoe jouw personeel naar de fiets kijkt en hoe vaak ze hem gebruiken? Benut onze gratis nulmeting!

Organisatiedoel en gewenste gedragsverandering in beeld

Bijna 2000 Brabanders reageerden op ons verzoek een enquête in te vullen over hun reisgedrag. De analyse is volop in gang. Een ding kunnen we alvast naar buiten brengen: Brabantse fietsers zijn positiever over hun fietsrit, dan automobilisten over hun autorit en OV-reizigers over hun OV-rit. Deze positiviteit vertaalt zich in kalmte, ontspanning, alertheid, ontspanning en genieten van je fietstocht. De fiets kan dus vitaliteit bevorderen, stress tegengaan en het welzijn en de gezondheid van je medewerkers bevorderen. Welk doel heeft jouw organisatie? En hoe denken jouw medewerkers over de fiets en welk reisgedrag vertonen zij nu? Fietsstimulering werkt het beste als je acties aansluiten bij het organisatiedoel én de gewenste gedragsverandering bij medewerkers. Begin dus met het in beeld brengen van beiden voordat je een actieplan opstelt.

Organisatiedoel

Werkgevers met een heldere visie behalen vaak de beste resultaten. Een heldere visie helpt je bij het maken van de juiste en consistente keuzes tussen maatregelen, bij het creëren van draagvlak en bij jullie interne communicatie. Werkgevers met een visie die ook nog eens breed verankerd is in de organisatie, scoren nog beter.

Om een visie voor fietsstimulering te formuleren, kun je de volgende vragen stellen:

 • Welke ontwikkelingen (duurzaamheid, vitaliteit, gezondheid, kostenbesparing, bereikbaarheid, parkeren, goed werkgeverschap) zijn belangrijk voor onze organisatie?
 • Aan welke ambities kan de fiets bijdragen? En hoe vertalen we dit naar fietsambities?

Inzicht in medewerkers

Inzicht in medewerker (huidig reisgedrag, voorkeuren, wensen en behoeften) is essentieel. Hiervoor biedt Ons Brabant Fietst een mooie tool: een gratis nulmeting die u kunt uitzetten onder uw personeel.

 

►Lees meer over het vinden van de juiste doelgroep en bekijk de gratis nulmeting. 

 

Meer weten over de stappen naar fietsstimulering? Kijk op de website van Ons Brabant Fietst.

Geen mobiliteitsnieuws missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 5-7-2018

  Innovatieprogramma Mobiele Stad

  Nieuwe mobiliteitsconcepten zijn volop in ontwikkeling. In deze bijeenkomst maak je als professional kennis met de MaaS experimenten in de hoogstedelijke milieus: het Paleiskwartier in 's Hertogenbosch en Stijp-S in Eindhoven.

  Lees meer...
 • 6-3-2018

  MaaS Congres 2018

  Mobility as a Service (MaaS) gaat de verkeers- en vervoerssector veranderen. Bezoek het congres over MaaS op 6 maart 2018.

  Lees meer...
 • 14-3-2018

  Happy Mobility Congres

  Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

  Lees meer...
 • 20-3-2018

  Intertraffic 2018

  Maak kennis met innovatieve oplossingen voor de mobiliteitssector.

  Lees meer...
 • 22-3-2018

  Webinars Beter Benutten

  Het programma Beter Benutten organiseert lunchwebinars. Per webinar krijg je in 45 minuten alle informatie van het betreffende project uit een regio.

  Lees meer...
 • 28-3-2018

  Congres Mobility FFWD

  Het congres voor nieuwe mobiliteit, OV en smart mobility. Met presentaties, netwerkmomenten en diepgang tijdens de co-creatie sessies binnen je eigen sector.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...