Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Mobiliteitsgedragscampagne 's-Hertogenbosch bedrijventerreinen Pettelaarpark De Brand De Herven

 

Mobiliteitsgedragscampagne bedrijventerreinen Pettelaarpark, De Brand en De Herven

 

1 dag in de week anders reizen naar het werk!

Het autogebruik op en rondom de bedrijventerreinen Pettelaarpark, De Brand en De Herven is behoorlijk hoog. De grote drukte kan al flink verminderd worden door één dag in de week anders naar het werk te reizen. Automobilisten kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van het OV of de fiets. Maar ook door thuis te werken, op andere tijden of door samen te reizen naar het werk kan de drukte al behoorlijk worden verminderd. De gemeente ‘s-Hertogenbosch biedt werkgevers handvatten om werknemers te stimuleren één dag in de week anders naar het werk te reizen.

Voordelen voor jou als werkgever

Eén dag in de week anders reizen heeft al een groot effect op de parkeer- en verkeersdrukte op en rondom de bedrijventerreinen. Maar er zijn meer voordelen! Werknemers die regelmatig fietsen zijn fitter, productiever en minder vaak ziek. Daarbij zijn de aanschafkosten van een fiets voor jou als werkgever een stuk lager dan die van een auto. Thuiswerken zorgt voor een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Reizen met het openbaar vervoer wordt door werknemers als ontspannen ervaren doordat zij zich niet hoeven te concentreren op de weg. Dit zorgt voor minder stress. Tijdens het reizen met de trein of bus kun je gratis gebruik maken van wifi. Werknemers kunnen hun reistijd op deze manier omzetten in werktijd en zo hun werkdag optimaal benutten.

 

 

De reisalternatieven zorgen niet alleen voor een betere doorstroming op de weg en voor een betere bereikbaarheid van de bedrijventerrein, maar hebben ook milieu- en gezondheidsvoordelen!

 

 

Help mee met het verminderen van de parkeer- en verkeersdrukte!

Ben jij een werkgever op één van de Bossche bedrijventerreinen en wil jij jouw werknemers stimuleren om één dag in de week anders te reizen? Download dan onderstaand het pakket aan kant-en-klare campagnematerialen waarmee je alternatieve vervoersopties bij jouw medewerkers onder de aandacht kunt brengen. 

Download gratis  de campagnemiddelen per thema. 

Thema fietsen: poster, flyer, foto en beeldmateriaal

Thema OV: poster, flyer, foto en beeldmateriaal

Thema Thuiswerken: poster, flyer, foto en beeldmateriaal

Thema Spitsmijden: poster, flyer, foto en beeldmateriaal

Thema Carpoolen: poster, flyer, foto en beeldmateriaal     

 

Banners kun je gratis opvragen via anouk.hallema@hvrgroup.nl.

 

Voor andere vragen over het camapgnemateriaal kun je contact opnemen via elise@hvrgroup.nl of anouk.hallema@hvrgroup.nl

 

 

 

Hoe moedig ik mijn werknemers aan?

Ben je enthousiast geworden, maar heb je nog geen goed idee hoe je jouw werknemers kunt stimuleren om één dag in de week anders te reizen? Bekijk dan onderstaand per reisalternatief welke initiatieven en projecten er zijn en doe inspiratie op!

Lekker fietsen naar het werk!

Het werkgeversplatform van OnsBrabantFietst helpt organisaties met het stimuleren van fietsen naar het werk. Op het platform zijn verschillende goede voorbeelden te vinden van bedrijven en organisaties die fietsen stimuleren onder de werknemers. Eén van deze voorbeelden is het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Om alternatieve vervoersmiddelen te stimuleren zorgden zij voor diverse voorzieningen, zoals overdekte fietsenstallingen, oplaadpunten voor e-bikes, douches en een föhn en fietsenreparatieservices. Gemeente Breda organiseerde ludieke acties om het fietsen te stimuleren. Zo werden fietsende collega’s op de foto gezet, deze foto’s kwamen op het intranet terecht met de slogan ‘Fietshelden van de gemeente’.  Wanneer je op het werkgeversplatform bent, vergeet dan niet de snelfietsroutes te bekijken!
 

Mobiliteitsgedragscampagne 's-Hertogenbosch snelfietsroutes

 

Ontspannen reizen met het openbaar vervoer!

Om het reizen met het openbaar vervoer te stimuleren bestaan er verschillende mobiliteitskaarten waar je als werkgever gebruik van kunt maken. Zo is er de businesscard van NS. Al het vervoer: trein, bus, metro, is geregeld met 1 kaart. Daarnaast zitten aan de kaart geen abonnementskosten verbonden, maar betaal je alleen voor de gemaakte reizen. Met de NS-business card kun je ook een Greenwheels gebruiker worden. Via Greenwheels kun je een auto bij jouw in de buurt gebruiken wanneer het jou uitkomt. Andere bedrijven die een mobiliteitskaart aanbieden zijn XXImo, Mobility Mixx , Reisbalans en Radiuz. Bekijk welke mobiliteitskaart het beste bij jouw bedrijf past!

 

Mobiliteitsgedragscampagne 's-Hertogenbosch reizen met het openbaar vervoer

 

Thuiswerkende werknemers zijn productief!

Werknemers die één dag in de week thuiswerken besparen jou flink wat reistijd- en kosten. Daarnaast blijkt dat werknemers die regelmatig thuiswerken zich niet vervelen, maar juist productief zijn! Om thuiswerken te stimuleren en ervoor te zorgen dat alle werknemers zijn of haar werk goed kunnen uitvoeren kun je gebruik maken van verschillende apps, zoals Google Apps, Trello, Focus Booster, Asana en Freedom. Deze apps zorgen ervoor dat je goed in contact blijft met je werknemers en klanten. Bekijk onderstaand welke apps voor jou werknemers handig zijn!

 

 

mobiliteitsgedragscampagne handige apps voor thuiswerken

Via Google kun je handig gebruiken maken van één pakket waar verschillende programma's in zitten.

 mobiliteitsgedragscampagne handige apps voor thuiswerken

Focus Booster zorgt ervoor dat jij je werkdag optimaal kan benutten door te werken in verschillende blokken en pauzes. 

mobiliteitsgedragscampagne handige apps voor thuiswerken

Via Skye kun je makkelijk in contact komen met collega

mobiliteitsgedragscampagne handige apps voor thuiswerken

Trello is de gratis, flexibele en visuele weg om alles met iedereen te organiseren. 

mobiliteitsgedragscampagne handige apps voor thuiswerken

Met Freedom kun je bepaalde websites, social media en apps op je telefoon, tablet, laptop of computer blokkeren, zodat je niet afgeleid raakt tijdens het werk. 

mobiliteitsgedragscampagne handige apps voor thuiswerken

Via Asana kun je als team gemakkelijk projecten, taken en resultaten overzichtelijk houden.

mobiliteitsgedragscampagne handige apps voor thuiswerken

Met GoToMeeting kun je gemakkelijk vergaderingen en videoconferences inplannen waar en wanneer je wilt. 

 

Samen reizen naar het werk!

Heb jij werknemers die dicht bij elkaar wonen, dan is carpoolen een goed reisalternatief om te stimuleren onder jouw werknemers. Via apps als Beamrz, Toogethr, Twogo en Bla Bla Car kunnen werknemers makkelijk andere bestuurders of passagiers vinden. Diverse bedrijven als ABN AMRO, Qpark en ENGIE stimuleren carpoolen al onder hun werknemers door gebruik te maken van de app Toogethr. Bekijk onderstaand welke carpoolapp handig is voor jouw bedrijf!

 

 

mobiliteitsgedragscampagne carpoolen

De grootste carpoolapp ter wereld.

 

 

mobiliteitsgedragscampagne carpoolen

TwoGo by Sap is de slimme en flexibele carpoolservice voor jou woon- en werkverkeer. 

 

mobiliteitsgedragscampagne carpoolen

De ride-sharing app voor jou en je collega's die samenrijden leuk, makkelijk en eerlijk maakt. 

 

 

mobiliteitsgedragscampagne carpoolen

 

Beamrz biedt toegang tot allerlei soorten transport.

 

 Later vertrekken van huis!

Wanneer werknemers flexibele werktijden hebben kan hun reistijd aanzienlijk worden verminderd. Door bijvoorbeeld eerst twee uur thuis te werken en daarna pas te reizen naar het werk, kunnen files worden vermeden. Op deze manier wordt een hoop tijd en stress bespaard. Om spitsmijden te stimuleren onder werknemers kun je gebruik maken van apps als TimesUpp, Go About en Filejeppen. Deze apps geven reisadvies, waarschuwen je voor oponthoud en weten waar je het beste kunt parkeren. Bekijk onderstaand de apps!

 

 

moiliteitsgedragscampagne reisplanner
 

TimesUpp kijkt naar het verkeer en de files op de weg en geeft een pushbericht als het tijd is om te vertrekken naar je volgende afspraak. 

 

 

mobiliteitsgedragscampagne reisplanner

Met de Filejeppen-reisplanner kies je vooraf het beste reisplan, met het vervoersmiddel dat jij wilt. Tijdens de reis wordt continue bijgehouden of er geen slimmere route voor jou is. 

 

 

mobiliteitsgedragscampagne go about reisplanner

De reisplanner van Go About biedt een actueel overzicht van reisalternatieven van deur-tot-deur en maakt het zo eenvoudig om alle vormen van mobiliteit te plannen en te vergelijken. 

 

 

 

 

Help mee met het verminderen van de parkeer- en verkeersdrukte en moedig jouw werknemers aan om één dag in de week anders te reizen naar het werk!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen mobiliteitsnieuws missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

 

 
 
 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 5-7-2018

  Innovatieprogramma Mobiele Stad

  Nieuwe mobiliteitsconcepten zijn volop in ontwikkeling. In deze bijeenkomst maak je als professional kennis met de MaaS experimenten in de hoogstedelijke milieus: het Paleiskwartier in 's Hertogenbosch en Stijp-S in Eindhoven.

  Lees meer...
 • 6-3-2018

  MaaS Congres 2018

  Mobility as a Service (MaaS) gaat de verkeers- en vervoerssector veranderen. Bezoek het congres over MaaS op 6 maart 2018.

  Lees meer...
 • 14-3-2018

  Happy Mobility Congres

  Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

  Lees meer...
 • 20-3-2018

  Intertraffic 2018

  Maak kennis met innovatieve oplossingen voor de mobiliteitssector.

  Lees meer...
 • 22-3-2018

  Webinars Beter Benutten

  Het programma Beter Benutten organiseert lunchwebinars. Per webinar krijg je in 45 minuten alle informatie van het betreffende project uit een regio.

  Lees meer...
 • 28-3-2018

  Congres Mobility FFWD

  Het congres voor nieuwe mobiliteit, OV en smart mobility. Met presentaties, netwerkmomenten en diepgang tijdens de co-creatie sessies binnen je eigen sector.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...