Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Breda Elektrisch

 

Startschot voor Breda Elektrisch

Op woensdag 21 februari is het startschot gegeven voor Breda Elektrisch. Bedrijven en instellingen in Breda kunnen vanaf nu gebruik maken van de pool van volledig elektrische auto's. Breda Elektrisch is ontstaan uit de bmn-community Claudius Prinsenlaan e.o. en wordt mede-gefinancieerd door de provincie Noord Brabant en het Rijk (Beter Benutten vervolg).

Breda Elektrisch past bij duurzaamheidsdoelen

Breda Elektrisch is geïnitieerd door de gemeente Breda, Avans Hogeschool en NHTV. Wethouder Paul de Beer en directielid van de Provincie Noord-Brabant Jeroen Smarius, gaf het startschot daarom samen met Jacomine Ravensbergen en Nico van Os, bestuursleden van respectievelijk Avans en NHTV. Het project past bij de duurzaamheidsdoelen van de deelnemers en de mobiliteitsaanpak van de stad Breda.  Zo kunnen de medewerkers van Avans, NHTV en de gemeente Breda voor hun zakelijke ritten voortaan gebruik maken van de elektrische auto’s . Dit betekent onder andere dat zij niet per se de auto hoeven te pakken naar werk, maar ook met het OV of de fiets kunnen gaan. Ze hebben immers een auto op het werk beschikbaar staan.

Ook Breda breed

De drie initiatiefnemers nodigen ook anders organisaties en instellingen uit om zich aan te sluiten. Inmiddels hebben de eerste geinteresseerden geinformeerd naar de mogelijkheden. Op termijn willen de initiatiefnemers ook auto's aanbieden aan bewoners uit de buurt. Ook zij kunnen dan elektrisch en duurzaam rijden tegen een redelijke vergoeding.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Marc Graetz van Stichting Brabant Elektrisch via: marc.graetz@stichtingbrabantelektrisch.nl

 

 

Geen mobiliteitsnieuws missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 5-7-2018

  Innovatieprogramma Mobiele Stad

  Nieuwe mobiliteitsconcepten zijn volop in ontwikkeling. In deze bijeenkomst maak je als professional kennis met de MaaS experimenten in de hoogstedelijke milieus: het Paleiskwartier in 's Hertogenbosch en Stijp-S in Eindhoven.

  Lees meer...
 • 6-3-2018

  MaaS Congres 2018

  Mobility as a Service (MaaS) gaat de verkeers- en vervoerssector veranderen. Bezoek het congres over MaaS op 6 maart 2018.

  Lees meer...
 • 14-3-2018

  Happy Mobility Congres

  Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

  Lees meer...
 • 20-3-2018

  Intertraffic 2018

  Maak kennis met innovatieve oplossingen voor de mobiliteitssector.

  Lees meer...
 • 22-3-2018

  Webinars Beter Benutten

  Het programma Beter Benutten organiseert lunchwebinars. Per webinar krijg je in 45 minuten alle informatie van het betreffende project uit een regio.

  Lees meer...
 • 28-3-2018

  Congres Mobility FFWD

  Het congres voor nieuwe mobiliteit, OV en smart mobility. Met presentaties, netwerkmomenten en diepgang tijdens de co-creatie sessies binnen je eigen sector.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...