Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Fietscampagne Tilburg Noord West b- riders

 

Fietscampagne Tilburg Noord West

In het gebied Kraaiven/Vossenberg is de vraag naar meer en veiliger fietsgebruik ontstaan, door parkeerproblemen en een beperkte bereikbaarheid per openbaar vervoer. Het stimuleren van fietsgebruik is enorm kansrijk en werkt als oplossing voor genoemde problemen.

 

Verder biedt fietsen voordelen op het vlak van duurzaamheid (CO2 uitstoot) en op het gebied van vitaliteit. Diverse bedrijven zijn in toenemende mate bezig met duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en de vitaliteit van hun werknemers. Onder begeleiding van het Brabant mobiliteitsnetwerk heeft de community met hulp van bedrijvenvereniging Vitaal een campagne voor fietsstimulering op Kraaiven/ Vossenberg bedacht.

 

Deze bestaat uit drie delen:

1. Waardering

Geef de mensen die momenteel al fietsen extra aandacht, daardoor voelen zij zich gewaardeerd. Deze fietsers ontvangen leuke gadgets en worden uitgedaagd om met de B-riders app op hun smartphone punten sparen voor gereden kilometers. Deze punten zijn om te wisselen tegen goodies in de B-riders store.

2. Aanschafregeling e-bike

Bedrijven die hun werknemers de overstap willen laten maken van de auto naar de fets, kunnen zich aanmelden voor een aanschafregeling e-bike. De werknemer koop een e-bike en krijgt de helft hiervan vergoed met een maximum van €1.000,-. Die vergoeding wordt voor 50% betaald door de werkgever en voor de andere 50% uit de aanschafregeling. Voorwaarde is dat de werknemer tot 15 mei 2018, in de weken dat hij werkt, minimaal 1 dag fietst. Bekijk de flyer die is verspreid naar de werkgevers.

 

3. Betere routering en communicatie

Om het fietsen in en rond het gebied aantrekkelijker te maken wordt in 2018 gewerkt aan betere routering en communicatie over de fietsmogelijkheden. Een gehoorde klacht is de onduidelijkheid over de fietsroutes. Door bebording te plaatsen kunnen fietsers zoveel mogelijk op een veilige route met fietspaden gewezen worden. Verspreiden van een duidelijke plattegrond met daarop de fietspaden zodat fietsers zelf weten hoe ze een veilige route kunnen fietsen. 

Geen mobiliteitsnieuws missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 5-7-2018

  Innovatieprogramma Mobiele Stad

  Nieuwe mobiliteitsconcepten zijn volop in ontwikkeling. In deze bijeenkomst maak je als professional kennis met de MaaS experimenten in de hoogstedelijke milieus: het Paleiskwartier in 's Hertogenbosch en Stijp-S in Eindhoven.

  Lees meer...
 • 6-3-2018

  MaaS Congres 2018

  Mobility as a Service (MaaS) gaat de verkeers- en vervoerssector veranderen. Bezoek het congres over MaaS op 6 maart 2018.

  Lees meer...
 • 14-3-2018

  Happy Mobility Congres

  Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

  Lees meer...
 • 20-3-2018

  Intertraffic 2018

  Maak kennis met innovatieve oplossingen voor de mobiliteitssector.

  Lees meer...
 • 22-3-2018

  Webinars Beter Benutten

  Het programma Beter Benutten organiseert lunchwebinars. Per webinar krijg je in 45 minuten alle informatie van het betreffende project uit een regio.

  Lees meer...
 • 28-3-2018

  Congres Mobility FFWD

  Het congres voor nieuwe mobiliteit, OV en smart mobility. Met presentaties, netwerkmomenten en diepgang tijdens de co-creatie sessies binnen je eigen sector.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...