Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Grote belangstelling elektrische deelauto's bij Fontys


Grote belangstelling voor elektrische deelauto's bij Fontys


Sinds deze week kunnen Fontys-medewerkers op de bmn-community Stappegoor Tilburg en Rachelsmolen Eindhoven (onderdeel van de bmn-community Eindhoven Centrum Noord-Oost) voor dienstreizen gebruik maken van een elektrische deelauto. Het Eindhovense bedrijf Amber levert on demand mobility in de vorm van een online carsharing platform en elektrische BMW I3's. Medewerkers die tijdens hun werkdag nog naar een locatie moeten die minder goed met openbaar vervoer of fiets bereikbaar is, hoeven nu niet per se meer met hun eigen auto naar Fontys te komen. In plaats daarvan kunnen meer medewerkers in de spits met openbaar vervoer of fiets reizen en gebruiken zij voor de dienstreis een deelauto  De inzet van deelauto's leidt zo tot spitsmijdingen en draagt daarmee bij aan de doelstellingen van bmn en Beter Benutten. De pilot maakt onderdeel uit van het meerjarige Mobiliteitsplan waarin de hogeschool haar duurzame ambities heeft vastgelegd. Naast het bereiken van spitsmijdingen, moet de inzet van deelauto's ook bijdragen aan het terugdringen van de parkeerdruk bij Fontys.

 

Tijdens de eerste dagen na de lancering meldden zich al bijna tweehonderd gegadigden en werden de deelauto's volop gereserveerd. De pilot duurt een half jaar. Bij succes wordt ingezet op een structureel aanbod van deelauto’s op meerdere Fontys-locaties.


 

Geen mobiliteitsnieuws missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 5-7-2018

  Innovatieprogramma Mobiele Stad

  Nieuwe mobiliteitsconcepten zijn volop in ontwikkeling. In deze bijeenkomst maak je als professional kennis met de MaaS experimenten in de hoogstedelijke milieus: het Paleiskwartier in 's Hertogenbosch en Stijp-S in Eindhoven.

  Lees meer...
 • 6-3-2018

  MaaS Congres 2018

  Mobility as a Service (MaaS) gaat de verkeers- en vervoerssector veranderen. Bezoek het congres over MaaS op 6 maart 2018.

  Lees meer...
 • 14-3-2018

  Happy Mobility Congres

  Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

  Lees meer...
 • 20-3-2018

  Intertraffic 2018

  Maak kennis met innovatieve oplossingen voor de mobiliteitssector.

  Lees meer...
 • 22-3-2018

  Webinars Beter Benutten

  Het programma Beter Benutten organiseert lunchwebinars. Per webinar krijg je in 45 minuten alle informatie van het betreffende project uit een regio.

  Lees meer...
 • 28-3-2018

  Congres Mobility FFWD

  Het congres voor nieuwe mobiliteit, OV en smart mobility. Met presentaties, netwerkmomenten en diepgang tijdens de co-creatie sessies binnen je eigen sector.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...