Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Beter Benutten vervolg

 

Verlenging Beter Benutten

Het programma Beter Benutten Vervolg 2015-2017 is verlengd met een half jaar tot 1 juli 2018. Het Brabant mobiliteitsnetwerk (bmn) opereerde de afgelopen drie jaar onder de vlag van dit landelijke bereikbaarheidsprogramma. Beter Benutten heeft als doel: minder files op het Brabantse hoofdwegennet.

Het succes van de community aanpak

De werkgeversaanpak bmn heeft 13 werkende communities opgezet op economische toplocaties in Brabant en een werkgeversplatform gericht op fietsstimulering. In totaal werken nu 128 werkgevers, 70.465 werknemers en 95.000 studenten mee aan een duurzaam bereikbaar Brabant.

Inmiddels zijn vele succesvolle maatregelen uitgevoerd om werknemers in de spits uit de auto te halen. Denk aan de e-bike aanschafregeling, waar werkgevers hun werknemers kunnen stimuleren om met de fiets naar werk te komen. Dit gedeeltelijk met subsidiegeld van Beter Benutten. Of denk aan de campussen in regio Eindhoven die samen fietsgebruik onder werknemers stimuleren. Dit doen ze onder andere door het vinden van oplossingen voor infrastructurele knelpunten en door het aanhaken bij bestaande fietsprojecten en opzetten van nieuwe gezamenlijk projecten. Daarnaast worden successen van de ene community toegepast in de andere, lees bijvoorbeeld het artikel Na Paleiskwartier deelt ook Uden elektrische auto’s. Verder zijn zo’n 20 bedrijven bezocht in het kader van de snelfietsroute-aanpak.

Vervolgaanpak Beter Benutten

In de eerste helft van 2018 werkt het bmn aan het verder inspireren, stimuleren en faciliteren van de 128 werkgevers die actief zijn in de communities van 's-Hertogenbosch, Tilburg, Breda, Helmond, Eindhoven en Veldhoven.

In juni 2018 verschijnt het evaluatierapport over Beter Benutten Vervolg. Het monitoren van de gerealiseerde maatregelen is daarom de komende maanden ook een belangrijk onderdeel van de bmn inzet. Met ingang van 2018 dragen de gemeenten ook bij in de procesaanpak van de huidige dertien actieve communities. Dat is een voorwaarde voor het verlengen van de financiering door ministerie en provincie.

In het voorjaar wordt in het Bestuurlijke Overleg Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (BO MIRT) een besluit genomen over het doorzetten van de werkgeversaanpak in de periode 2018-2022. De al opgehaalde resultaten uit Beter Benutten Vervolg zijn input voor het komen tot een vervolgaanpak.

Over Beter Benutten

In onderstaande animatie krijg je een beeld van het programma Beter Benutten.

 

 

 

Geen mobiliteitsnieuws missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 5-7-2018

  Innovatieprogramma Mobiele Stad

  Nieuwe mobiliteitsconcepten zijn volop in ontwikkeling. In deze bijeenkomst maak je als professional kennis met de MaaS experimenten in de hoogstedelijke milieus: het Paleiskwartier in 's Hertogenbosch en Stijp-S in Eindhoven.

  Lees meer...
 • 6-3-2018

  MaaS Congres 2018

  Mobility as a Service (MaaS) gaat de verkeers- en vervoerssector veranderen. Bezoek het congres over MaaS op 6 maart 2018.

  Lees meer...
 • 14-3-2018

  Happy Mobility Congres

  Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

  Lees meer...
 • 20-3-2018

  Intertraffic 2018

  Maak kennis met innovatieve oplossingen voor de mobiliteitssector.

  Lees meer...
 • 22-3-2018

  Webinars Beter Benutten

  Het programma Beter Benutten organiseert lunchwebinars. Per webinar krijg je in 45 minuten alle informatie van het betreffende project uit een regio.

  Lees meer...
 • 28-3-2018

  Congres Mobility FFWD

  Het congres voor nieuwe mobiliteit, OV en smart mobility. Met presentaties, netwerkmomenten en diepgang tijdens de co-creatie sessies binnen je eigen sector.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...