Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

VU start proef met verhandelbare parkeervergunningen
 

De Vrije Universiteit begint in september met een experiment met verhandelbare parkeervergunningen als mogelijke oplossing voor de parkeerdruk. Erik Verhoef is hoogleraar aan de VU en verkeerseconoom. Hij vertelde vandaag op Radio 1 over zijn plan.
 

"Het idee is dat degene die de parkeerplaats niet nodig hebben, het recht kunnen verkopen. De mensen die niet voldoende rechten hebben om de parkeerplaats te gebruiken kunnen juist rechten bijkopen. Het is een manier om schaarse parkeerruimte te verdelen over mensen zonder dat je elke keer weer hoge parkeerkosten hebt." 
 

De proef start in september en richt zich in eerste instantie op parkeerproblemen in grote steden. 
 

Bekijk het interview met Erik Verhoef
 

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 5-7-2018

  Innovatieprogramma Mobiele Stad

  Nieuwe mobiliteitsconcepten zijn volop in ontwikkeling. In deze bijeenkomst maak je als professional kennis met de MaaS experimenten in de hoogstedelijke milieus: het Paleiskwartier in 's Hertogenbosch en Stijp-S in Eindhoven.

  Lees meer...
 • 6-3-2018

  MaaS Congres 2018

  Mobility as a Service (MaaS) gaat de verkeers- en vervoerssector veranderen. Bezoek het congres over MaaS op 6 maart 2018.

  Lees meer...
 • 14-3-2018

  Happy Mobility Congres

  Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

  Lees meer...
 • 20-3-2018

  Intertraffic 2018

  Maak kennis met innovatieve oplossingen voor de mobiliteitssector.

  Lees meer...
 • 22-3-2018

  Webinars Beter Benutten

  Het programma Beter Benutten organiseert lunchwebinars. Per webinar krijg je in 45 minuten alle informatie van het betreffende project uit een regio.

  Lees meer...
 • 28-3-2018

  Congres Mobility FFWD

  Het congres voor nieuwe mobiliteit, OV en smart mobility. Met presentaties, netwerkmomenten en diepgang tijdens de co-creatie sessies binnen je eigen sector.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...