Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Mobiliteitsproblematiek moet worden aangepakt

In nieuwsuur van zaterdag 29 juli werd de discussie over mobiliteitsproblematiek en de rol van de werkgever aangekaart. In een interview geeft Roger van Boxtel, topman bij NS aan welke maatregelen de NS wil treffen en wat daarvoor nodig is.  Na de zomer gaat NS kortingen aanbieden die worden aangeboden als mensen in de zogenoemde schouderspits reizen.  Dat zijn de tijden die grenzen aan de spits.


In de uitzending wordt verder ook ingegaan op  de elektrische fiets, de rol van de werknemer en rekeningrijden. De discussie over de manier waarop het mobiliteitsprobleem moet worden aangepakt is soms nog lastig, maar dat het nodig is, ziet iedereen.
 

Bekijk het hele fragment terug van 8.30-21.50
 


Wil je weten wat de aanpak is van werkgevers uit de communities in Brabant? Bekijk de pagina's van onze communities.

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 28-11-2017

  Practical Knowledge Café: kennis delen

  In dit Practical Knowledge Café wordt er door Marie José Olde Kalter een inkijkje gegeven in de resultaten van de meta-evaluatie fietsstimuleringsprojecten, wordt er een tool aangeboden om een e-bike en aan te schaffen en vertelt Eric Mink hoe je opgedane kennis naar het volgende niveau tilt.

  Lees meer...
 • 22-11-2017

  Talking Traffic in gesprek

  De geautomatiseerde toekomst komt eraan, daarover is iedereen het eens. Maar wanneer, waar, hoe? En vooral, welke kansen biedt dat en wat vergt dat? Daarover gaat de bijeenkomst 'Talking Traffic in gesprek'.

  Lees meer...
 • 1-11-2017

  Deadline aanmelden aanschafregel e-bike

  Ben jij werkgever op De Brand, De Herven of Pettelaarpark? Maak dan gebruik van de voordelige e-bikes aanschafregeling. 

  Lees meer...
 • 11-10-2017

  Nieuwe ronde Mobility Lab

  Het Mobility Lab geeft ondersteuning om innovatieve mobiliteitsconcepten te ontwikkelen en te testen. Jonge startups mogen hun concept pitchen, waarna 15 winnaars hun prototype de praktijk mogen testen in de regio’s Noord-Brabant en Rotterdam.

  Lees meer...
 • 6-10-2017

  Low Car Diet

  Meer aandacht voor duurzame mobiliteit creëren binnen jouw organisatie? Doe mee aan het Low Car Diet.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...