Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Bedrijventerreinen Kraaiven en Vossenberg


Urgentie: nu en in de toekomst

Kraaiven en Vossenberg zijn 2 aangrenzende bedrijventerreinen aan de noordkant van Tilburg. Aan de kant van de stad zit veel bedrijvigheid omtrent autoverkopen. Verder in het gebied zitten er voornamelijk veel logistieke bedrijven.  Vossenberg kan worden opgesplitst in Vossenberg

I, II, en III, gebaseerd op delen welke bij zijn gebouwd. Voornamelijk de achterste gedeeltes zouden graag beter bereikbaar willen zijn met het OV zodat de werknemers met het OV kunnen reizen zodat er minder druk op de parkeervoorzieningen komt. Er is namelijk niet voldoende ruimte voor parkeerplaatsen voor de nieuwe, snelgroeiende bedrijven welke zich hebben gevestigd op Vossenberg en Kraaiven.

Wensbeeld: de stip op de horizon

In het verleden is al eens geprobeerd samen de problemen rond de bereikbaarheid op te pakken maar dit heeft helaas nog niet tot een gewenst resultaat geleid.  Vandaar het BMN is gecontacteerd om samen met de ondernemers om de tafel te gaan zitten om gezamenlijk de knelpunten aan te pakken en gezamenlijk een ambitie op te zetten. In de tijd van dit schrijven worden er individuele gesprekken met verschillende ondernemers gevoerd en staat de kick off, waarin we de gezamenlijke stip op de horizon gaan bepalen nog gepland.

 

Dimitri Pouwels
Dimitri Pouwels

Telefoon: +31 6 38 31 78 09

E-mail: dimitri@brabantmobiliteitsnetwerk.nl

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 28-11-2017

  Practical Knowledge Café: kennis delen

  In dit Practical Knowledge Café wordt er door Marie José Olde Kalter een inkijkje gegeven in de resultaten van de meta-evaluatie fietsstimuleringsprojecten, wordt er een tool aangeboden om een e-bike en aan te schaffen en vertelt Eric Mink hoe je opgedane kennis naar het volgende niveau tilt.

  Lees meer...
 • 22-11-2017

  Talking Traffic in gesprek

  De geautomatiseerde toekomst komt eraan, daarover is iedereen het eens. Maar wanneer, waar, hoe? En vooral, welke kansen biedt dat en wat vergt dat? Daarover gaat de bijeenkomst 'Talking Traffic in gesprek'.

  Lees meer...
 • 1-11-2017

  Deadline aanmelden aanschafregel e-bike

  Ben jij werkgever op De Brand, De Herven of Pettelaarpark? Maak dan gebruik van de voordelige e-bikes aanschafregeling. 

  Lees meer...
 • 11-10-2017

  Nieuwe ronde Mobility Lab

  Het Mobility Lab geeft ondersteuning om innovatieve mobiliteitsconcepten te ontwikkelen en te testen. Jonge startups mogen hun concept pitchen, waarna 15 winnaars hun prototype de praktijk mogen testen in de regio’s Noord-Brabant en Rotterdam.

  Lees meer...
 • 6-10-2017

  Low Car Diet

  Meer aandacht voor duurzame mobiliteit creëren binnen jouw organisatie? Doe mee aan het Low Car Diet.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...