Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

De Herven 's Hertogenbosch


Urgentie: nu en in de toekomst

De Herven is het oudste bedrijventerrein van ‘s-Hertogenbosch. Het is een gemengd bedrijventerrein, dat aan de snelweg A2 ligt. Op het bedrijventerrein is een grote verscheidenheid in functies en uitstraling. Gedeeltelijk zijn er grote moderne kantoorgebouwen te vinden in combinatie met meer kleinschalige kantoorgebouwen. Een groot gedeelte van het bedrijventerrein is in gebruik door productie, groothandel en logistiek. In zuidelijke richting langs de A2 staat de gemeente onder voorwaarden een geleidelijke herontwikkeling naar kantoren toe. De Reitscheweg staat vaak vast en er zijn parkeerproblemen. Bovendien heeft de herontwikkeling van kantoren op termijn effect op de bereikbaarheid, drukte tijdens de spits en verkeersveiligheid.

Wensbeeld: de stip op de horizon

De herontwikkeling van de kantoren is aanleiding ook te kijken naar het huidige mobiliteitsbeleid van deze bedrijven en te kijken of deze nog steeds aansluit bij de huidige wensen. Veel werknemers komen met de auto naar De Herven toe. Op dit bedrijventerrein ontbreekt het aan goede alternatieven. Het wensbeeld is dan ook een vrije keuze in tijd en mobiliteit voor werknemers en bezoekers van De Herven.

Aanpak: hoe realiseren we de ambitie

Voor de zomer van 2016 zijn diverse organisaties bij elkaar gekomen om van gedachten te wisselen over de bereikbaarheid. Gelet op de diversiteit van het bedrijventerrein is er continu aandacht voor het betrekken van nieuwe leden bij deze community. Er wordt gewerkt aan een gedeelde ambitie, daarna werken we concrete maatregelen uit om de bereikbaarheid te verbeteren.

Sanne Kruyff
Sanne Kruyff

Telefoon: +316 51004045

E-mail: Sanne@brabantmobiliteitsnetwerk.nl

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 6-3-2018

  MaaS Congres 2018

  Mobility as a Service (MaaS) gaat de verkeers- en vervoerssector veranderen. Bezoek het congres over MaaS op 6 maart 2018.

  Lees meer...
 • 14-3-2018

  Happy Mobility Congres

  Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

  Lees meer...
 • 20-3-2018

  Intertraffic 2018

  Maak kennis met innovatieve oplossingen voor de mobiliteitssector.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...