Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

De Herven 's Hertogenbosch


Urgentie: nu en in de toekomst

De Herven is het oudste bedrijventerrein van ‘s-Hertogenbosch. Het is een gemengd bedrijventerrein, dat aan de snelweg A2 ligt. Op het bedrijventerrein is een grote verscheidenheid in functies en uitstraling. Gedeeltelijk zijn er grote moderne kantoorgebouwen te vinden in combinatie met meer kleinschalige kantoorgebouwen. Een groot gedeelte van het bedrijventerrein is in gebruik door productie, groothandel en logistiek. In zuidelijke richting langs de A2 staat de gemeente onder voorwaarden een geleidelijke herontwikkeling naar kantoren toe. De Reitscheweg staat vaak vast en er zijn parkeerproblemen. Bovendien heeft de herontwikkeling van kantoren op termijn effect op de bereikbaarheid, drukte tijdens de spits en verkeersveiligheid.

Wensbeeld: de stip op de horizon

De herontwikkeling van de kantoren is aanleiding ook te kijken naar het huidige mobiliteitsbeleid van deze bedrijven en te kijken of deze nog steeds aansluit bij de huidige wensen. Veel werknemers komen met de auto naar De Herven toe. Op dit bedrijventerrein ontbreekt het aan goede alternatieven. Het wensbeeld is dan ook een vrije keuze in tijd en mobiliteit voor werknemers en bezoekers van De Herven.

Aanpak: hoe realiseren we de ambitie

Voor de zomer van 2016 zijn diverse organisaties bij elkaar gekomen om van gedachten te wisselen over de bereikbaarheid. Gelet op de diversiteit van het bedrijventerrein is er continu aandacht voor het betrekken van nieuwe leden bij deze community. Er wordt gewerkt aan een gedeelde ambitie, daarna werken we concrete maatregelen uit om de bereikbaarheid te verbeteren.

Sanne Kruyff
Sanne Kruyff

Telefoon: +316 51004045

E-mail: Sanne@brabantmobiliteitsnetwerk.nl

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 28-11-2017

  Practical Knowledge Café: kennis delen

  In dit Practical Knowledge Café wordt er door Marie José Olde Kalter een inkijkje gegeven in de resultaten van de meta-evaluatie fietsstimuleringsprojecten, wordt er een tool aangeboden om een e-bike en aan te schaffen en vertelt Eric Mink hoe je opgedane kennis naar het volgende niveau tilt.

  Lees meer...
 • 22-11-2017

  Talking Traffic in gesprek

  De geautomatiseerde toekomst komt eraan, daarover is iedereen het eens. Maar wanneer, waar, hoe? En vooral, welke kansen biedt dat en wat vergt dat? Daarover gaat de bijeenkomst 'Talking Traffic in gesprek'.

  Lees meer...
 • 1-11-2017

  Deadline aanmelden aanschafregel e-bike

  Ben jij werkgever op De Brand, De Herven of Pettelaarpark? Maak dan gebruik van de voordelige e-bikes aanschafregeling. 

  Lees meer...
 • 11-10-2017

  Nieuwe ronde Mobility Lab

  Het Mobility Lab geeft ondersteuning om innovatieve mobiliteitsconcepten te ontwikkelen en te testen. Jonge startups mogen hun concept pitchen, waarna 15 winnaars hun prototype de praktijk mogen testen in de regio’s Noord-Brabant en Rotterdam.

  Lees meer...
 • 6-10-2017

  Low Car Diet

  Meer aandacht voor duurzame mobiliteit creëren binnen jouw organisatie? Doe mee aan het Low Car Diet.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...