Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Flight forum Eindhoven


Urgentie: nu en in de toekomst

Flight Forum is een hoogwaardig businesspark in de dynamische omgeving van Eindhoven Airport. Op Eindhoven Airport en de bedrijvenlocaties Eindhoven Airport en Flight Forum werken circa 8.000 werknemers. In de spitsperioden ontstaan wachtrijen omdat het wegennet het grote verkeersaanbod niet kan verwerken. De bedrijventerreinen zijn vooral tijdens de avondspits matig ontsloten per auto. De bottleneck is het wegenstelsel op Flight Forum. Ook de verwerkingscapaciteit van de aansluiting van de Anthony Fokkerweg op de Randweg A2 schiet tekort.

Wensbeeld: de stip op de horizon

Het gaat druk worden in het noordwesten van Eindhoven. De toenemende drukte heeft twee oorzaken: de groei van Eindhoven Airport en de ontwikkeling van nieuwe en bestaande werklocaties. Voor een betere bereikbaarheid van het gehele is een ontwerp in voorbereiding voor een nieuwe wegenstructuur: de Challenge Variant. Maatregelen uit deze variant moeten in 2021 gereed zijn. Verder onderzoeken de gemeente Eindhoven, het ministerie van Infrastructuur en Milieu samen met andere overheden en bedrijfsleven de mogelijkheid van een nieuw ‘multimodaal transferpunt’ nabij BIC en het Goederen Distributie Centrum: een treinstation waar ook de snelle, betrouwbare en comfortabele HOV zou halteren. Voor de korte termijn werken organisaties op deze locatie in een community samen op het gebied van mobiliteitsmanagement: slimmer en anders reizen. Hiermee proberen ze gedragsverandering op het gebied van mobiliteit te bewerkstelligen, zodat er minder auto's in de spits rijden om zo de file en het parkeerprobleem te verminderen.

Aanpak: hoe realiseren we de ambitie

Om de communityaanpak vorm te geven is vlak voor de zomer van 2016 een eerste bijeenkomst geweest met diverse organisaties op de locaties Flight Forum en Eindhoven AirPort Businesspark. De groep komt regelmatig bij elkaar en werkte aan een probleemanalyse, een gedeelde ambitie en verkent mogelijke oplossingen. Een volgende stap is om gezamenlijk concrete maatregelen uit te werken om de bereikbaarheid van het gebied te verbeteren. 
 

Nieuws over de community Flight Forum

Tim Wille
Tim Wille

Telefoon: +31 (6) 811 078 01

E-mail: Tim@brabantmobiliteitsnetwerk.nl

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 5-7-2018

  Innovatieprogramma Mobiele Stad

  Nieuwe mobiliteitsconcepten zijn volop in ontwikkeling. In deze bijeenkomst maak je als professional kennis met de MaaS experimenten in de hoogstedelijke milieus: het Paleiskwartier in 's Hertogenbosch en Stijp-S in Eindhoven.

  Lees meer...
 • 6-3-2018

  MaaS Congres 2018

  Mobility as a Service (MaaS) gaat de verkeers- en vervoerssector veranderen. Bezoek het congres over MaaS op 6 maart 2018.

  Lees meer...
 • 14-3-2018

  Happy Mobility Congres

  Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

  Lees meer...
 • 20-3-2018

  Intertraffic 2018

  Maak kennis met innovatieve oplossingen voor de mobiliteitssector.

  Lees meer...
 • 22-3-2018

  Webinars Beter Benutten

  Het programma Beter Benutten organiseert lunchwebinars. Per webinar krijg je in 45 minuten alle informatie van het betreffende project uit een regio.

  Lees meer...
 • 28-3-2018

  Congres Mobility FFWD

  Het congres voor nieuwe mobiliteit, OV en smart mobility. Met presentaties, netwerkmomenten en diepgang tijdens de co-creatie sessies binnen je eigen sector.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...