Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Flight forum Eindhoven


Urgentie: nu en in de toekomst

Flight Forum is een hoogwaardig businesspark in de dynamische omgeving van Eindhoven Airport. Op Eindhoven Airport en de bedrijvenlocaties Eindhoven Airport en Flight Forum werken circa 8.000 werknemers. In de spitsperioden ontstaan wachtrijen omdat het wegennet het grote verkeersaanbod niet kan verwerken. De bedrijventerreinen zijn vooral tijdens de avondspits matig ontsloten per auto. De bottleneck is het wegenstelsel op Flight Forum. Ook de verwerkingscapaciteit van de aansluiting van de Anthony Fokkerweg op de Randweg A2 schiet tekort.

Wensbeeld: de stip op de horizon

Het gaat druk worden in het noordwesten van Eindhoven. De toenemende drukte heeft twee oorzaken: de groei van Eindhoven Airport en de ontwikkeling van nieuwe en bestaande werklocaties. Voor een betere bereikbaarheid van het gehele is een ontwerp in voorbereiding voor een nieuwe wegenstructuur: de Challenge Variant. Maatregelen uit deze variant moeten in 2021 gereed zijn. Verder onderzoeken de gemeente Eindhoven, het ministerie van Infrastructuur en Milieu samen met andere overheden en bedrijfsleven de mogelijkheid van een nieuw ‘multimodaal transferpunt’ nabij BIC en het Goederen Distributie Centrum: een treinstation waar ook de snelle, betrouwbare en comfortabele HOV zou halteren. Voor de korte termijn werken organisaties op deze locatie in een community samen op het gebied van mobiliteitsmanagement: slimmer en anders reizen. Hiermee proberen ze gedragsverandering op het gebied van mobiliteit te bewerkstelligen, zodat er minder auto's in de spits rijden om zo de file en het parkeerprobleem te verminderen.

Aanpak: hoe realiseren we de ambitie

Om de communityaanpak vorm te geven is vlak voor de zomer van 2016 een eerste bijeenkomst geweest met diverse organisaties op de locaties Flight Forum en Eindhoven AirPort Businesspark. De groep komt regelmatig bij elkaar en werkte aan een probleemanalyse, een gedeelde ambitie en verkent mogelijke oplossingen. Een volgende stap is om gezamenlijk concrete maatregelen uit te werken om de bereikbaarheid van het gebied te verbeteren. 
 

Sanne Kruyff
Sanne Kruyff

Telefoon: +316 51004045

E-mail: Sanne@brabantmobiliteitsnetwerk.nl

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 28-11-2017

  Practical Knowledge Café: kennis delen

  In dit Practical Knowledge Café wordt er door Marie José Olde Kalter een inkijkje gegeven in de resultaten van de meta-evaluatie fietsstimuleringsprojecten, wordt er een tool aangeboden om een e-bike en aan te schaffen en vertelt Eric Mink hoe je opgedane kennis naar het volgende niveau tilt.

  Lees meer...
 • 22-11-2017

  Talking Traffic in gesprek

  De geautomatiseerde toekomst komt eraan, daarover is iedereen het eens. Maar wanneer, waar, hoe? En vooral, welke kansen biedt dat en wat vergt dat? Daarover gaat de bijeenkomst 'Talking Traffic in gesprek'.

  Lees meer...
 • 1-11-2017

  Deadline aanmelden aanschafregel e-bike

  Ben jij werkgever op De Brand, De Herven of Pettelaarpark? Maak dan gebruik van de voordelige e-bikes aanschafregeling. 

  Lees meer...
 • 11-10-2017

  Nieuwe ronde Mobility Lab

  Het Mobility Lab geeft ondersteuning om innovatieve mobiliteitsconcepten te ontwikkelen en te testen. Jonge startups mogen hun concept pitchen, waarna 15 winnaars hun prototype de praktijk mogen testen in de regio’s Noord-Brabant en Rotterdam.

  Lees meer...
 • 6-10-2017

  Low Car Diet

  Meer aandacht voor duurzame mobiliteit creëren binnen jouw organisatie? Doe mee aan het Low Car Diet.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...