Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Claudius Prinsenlaan Breda


Urgentie: nu en in de toekomst

De Claudius Prinsenlaan is één van de belangrijkste stedelijke routes en ontwikkelassen van Breda. Enkele grote organisaties, waaronder twee hogescholen en een ziekenhuis, zijn hier gevestigd. Een aantal van deze organisaties breiden op dit moment flink uit of hebben plannen daarvoor, waardoor ook het autoverkeer in het gebied toeneemt. De gemeente kan de bereikbaarheid van het gebied dan niet meer garanderen. Hoog tijd voor de organisaties in het gebied om de handen ineen te slaan en werk te maken van alternatieven voor de auto.

Wensbeeld: de stip op de horizon

In de community Claudius Prinsenlaan van het Brabant mobiliteitsnetwerk werken Revant, Avans, Amphia, NHTV en de Gemeente Breda aan een duurzaam bereikbare regio. Om een bereikbare, leefbare, gezonde, duurzame en leuke locatie te maken van de Claudius Prinsenlaan en directe omgeving. Voor medewerkers, bezoekers, studenten, patiënten én de buurt.

 

Claudius Prinsenlaan Breda

Aanpak: hoe realiseren we de ambitie

De communityleden werkten gezamenlijk aan een programma van concrete maatregelen  om de bereikbaarheid van het gebied nu én in de toekomst te garanderen. Deze maatregelen zijn gericht op het delen van voorzieningen, stimuleren van de fiets en het openbaar vervoer en het oplossen van het parkeertekort zonder dat dit overlast voor de omgeving oplevert. Inmiddels zijn er heel wat stappen gezet en hebben de communityleden individueel en gezamenlijk grote stappen gezet door uiteenlopende concrete maatregelen uit te voeren. Lees hier meer over in het bericht Claudius Prinsenlaan: samen beter bereikbaar.

Nieuws over de community Claudius Prinsenlaan

Vanuit community Claudius Prinsenlaan is de proeftuin E-bikes in Breda in volle gang. Martijn Geervliet, adviseur mobiliteit bij de gemeente Breda vertelt in de video onderaan deze pagina wat zijn redenen zijn geweest om deze proeftuin E-bikes te starten en deelnemer PieterJan Mols van de gemeente Breda deelt zijn ervaringen. "Ik zou tegen mijn collega's zeggen: probeer het uit! Het geeft je energie om de dag mee te beginnen".


 

 

 
 
 

 

Onno de Vries
Onno de Vries

Telefoon: +31 6 14 38 96 68
E-mail: onno@brabantmobiliteitsnetwerk.nl

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 5-7-2018

  Innovatieprogramma Mobiele Stad

  Nieuwe mobiliteitsconcepten zijn volop in ontwikkeling. In deze bijeenkomst maak je als professional kennis met de MaaS experimenten in de hoogstedelijke milieus: het Paleiskwartier in 's Hertogenbosch en Stijp-S in Eindhoven.

  Lees meer...
 • 6-3-2018

  MaaS Congres 2018

  Mobility as a Service (MaaS) gaat de verkeers- en vervoerssector veranderen. Bezoek het congres over MaaS op 6 maart 2018.

  Lees meer...
 • 14-3-2018

  Happy Mobility Congres

  Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

  Lees meer...
 • 20-3-2018

  Intertraffic 2018

  Maak kennis met innovatieve oplossingen voor de mobiliteitssector.

  Lees meer...
 • 22-3-2018

  Webinars Beter Benutten

  Het programma Beter Benutten organiseert lunchwebinars. Per webinar krijg je in 45 minuten alle informatie van het betreffende project uit een regio.

  Lees meer...
 • 28-3-2018

  Congres Mobility FFWD

  Het congres voor nieuwe mobiliteit, OV en smart mobility. Met presentaties, netwerkmomenten en diepgang tijdens de co-creatie sessies binnen je eigen sector.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...