Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Binnenstad ‘s-Hertogenbosch

 

Urgentie: nu en in de toekomst

In de Bossche binnenstad zorgen bewoners en medewerkers en bezoekers van winkels, horeca, musea en andere publiekstrekkers voor veel verkeer in de binnenstad. Bezoekers van de stad en forenzen zorgen voor drukte op de wegen en vertraagde ritten omdat zij zich rond spitstijd op de weg bevinden. Zij maken deels tegelijkertijd gebruik van dezelfde faciliteiten als wegen, fietspaden, transferia en parkeerlocaties.

In 2016 wordt het Jeroen Boschjaar gehouden. Tijdens dit themajaar zijn er in de (binnen)stad een groot aantal evenementen die naar verwachting 1.000.000 bezoekers trekken, waardoor de bereikbaarheid nog verder onder druk komt te staan. 

Wensbeeld: de stip op de horizon

‘s-Hertogenbosch wil een goed bereikbare, leefbare en economisch goed functionerende stad zijn en blijven. Om de stad bereikbaar te houden werkt de stad met een Multimodale Mobilteitsaanpak. Deze aanpak heeft als doel de autoverplaatsingen te verminderen, andere vervoerswijzen te stimuleren en het gedrag van verkeersdeelnemers te veranderen.  

Aanpak: hoe realiseren we de ambitie

De communityaanpak kan gericht en lokaal bijdragen aan de bereikbaarheid van de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Op dit moment voert bmn oriënterende gesprekken met partijen in de binnenstad om de mate van commitment en een gedeelde ambitie vast te stellen. Hierbij maken we gebruik van de bestaande netwerken. In de Bossche binnenstad werken partijen al in verschillende netwerken samen, waaronder bezoekersmanagement en centrummanagement. De uitdaging is om de community hier slim op aan te laten sluiten. 

 
Onno de Vries
Onno de Vries

Telefoon: +31 6 14 38 96 68
E-mail: onno@brabantmobiliteitsnetwerk.nl

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 5-7-2018

  Innovatieprogramma Mobiele Stad

  Nieuwe mobiliteitsconcepten zijn volop in ontwikkeling. In deze bijeenkomst maak je als professional kennis met de MaaS experimenten in de hoogstedelijke milieus: het Paleiskwartier in 's Hertogenbosch en Stijp-S in Eindhoven.

  Lees meer...
 • 6-3-2018

  MaaS Congres 2018

  Mobility as a Service (MaaS) gaat de verkeers- en vervoerssector veranderen. Bezoek het congres over MaaS op 6 maart 2018.

  Lees meer...
 • 14-3-2018

  Happy Mobility Congres

  Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

  Lees meer...
 • 20-3-2018

  Intertraffic 2018

  Maak kennis met innovatieve oplossingen voor de mobiliteitssector.

  Lees meer...
 • 22-3-2018

  Webinars Beter Benutten

  Het programma Beter Benutten organiseert lunchwebinars. Per webinar krijg je in 45 minuten alle informatie van het betreffende project uit een regio.

  Lees meer...
 • 28-3-2018

  Congres Mobility FFWD

  Het congres voor nieuwe mobiliteit, OV en smart mobility. Met presentaties, netwerkmomenten en diepgang tijdens de co-creatie sessies binnen je eigen sector.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...