Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Werkwijze bmn

Het bmn is een onafhankelijke netwerklocatie die is geinitieerd door provincie Noord Brabant om slim werken en reizen in Brabant te realiseren. Het netwerk werkt aan een duurzaam bereikbaar Brabant door lokale mobiliteitsoplossingen te ontwikkelen. Een kernteam van inhoudelijke experts is de motor achter het netwerk.  Het Brabant mobiliteitsnetwerk zoekt ontwikkelkansen, verbindt partijen, smeedt (tijdelijke) samenwerkingsverbanden (communities) en brengt kennis en inspiratie in die bijdraagt aan duurzame mobiliteitsoplossingen.

Het bmn werkt nauw samen met het rijksprogramma Beter Benutten. Het programma Beter Benutten Brabant werkt in de grote steden en op de wegen daartussen aan vermindering van de grootste bereikbaarheidsknelpunten in Brabant. In de aanpak is een verandering van mind set in gang gezet: in plaats van traditioneel asfalt voor de auto uitbreiden worden alternatieven aangeboden aan reizigers en vervoerders om buiten de spits te reizen of anders te reizen en toch veilig, prettig en snel van A naar B te komen. Dit vanuit de gedachte dat enkel het aanleggen van extra asfalt niet altijd resulteert in duurzame mobiliteitsoplossingen.

 


Klik hier voor de interactieve infographic

Het bmn werkt

 • Lokaal- en regionaal
 • Slim samen aan concrete maatregelen
 • Met ervaring en deskundigheid op het gebied van slim werken en reizen
 • Via een inspirerend netwerk
 • Vraaggestuurd dus naar de behoeften en wensen van deelnemers
 • Zonder winstoogmerk

Wat kunt u van ons verwachten?

Wij delen onze kennis en ervaring op het gebied van slim werken en slim reizen graag met u om samen een beter bereikbaar Brabant te realiseren. Hierbij past een aanpak op maat. Per project kiezen we voor de meest geschikte werkvorm. Geen structurele werkgroepen met vergadercultuur, maar tijdelijke samenwerkingsverbanden met een doe-cultuur. We brengen betrokken partijen samen die een gezamenlijke doel nastreven. Zo ontstaat een community van mensen met een gezamenlijke ambitie. Ieder met een eigen verhaal en een eigen inbreng.

Het netwerk wordt aangejaagd door een kernteam van (inhoudelijke) experts bestaande uit mobiliteitsregisseur Tim Wille, communitymanagers Onno de VriesBirgitta Jansen en Joris van Zijl. Zij zijn de spil van het netwerk.
 Via de website en social media kanalen houden wij u op de hoogte van de actualiteiten binnen het mobiliteitsnetwerk

 • U ontvangt maandelijks een digitale nieuwsbrief met interessante updates over mobiliteit in Brabant
 • Wij organiseren regelmatig inspiratiesessies, gericht op een specifieke mobiliteitsvragen
 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 28-11-2017

  Practical Knowledge Café: kennis delen

  In dit Practical Knowledge Café wordt er door Marie José Olde Kalter een inkijkje gegeven in de resultaten van de meta-evaluatie fietsstimuleringsprojecten, wordt er een tool aangeboden om een e-bike en aan te schaffen en vertelt Eric Mink hoe je opgedane kennis naar het volgende niveau tilt.

  Lees meer...
 • 22-11-2017

  Talking Traffic in gesprek

  De geautomatiseerde toekomst komt eraan, daarover is iedereen het eens. Maar wanneer, waar, hoe? En vooral, welke kansen biedt dat en wat vergt dat? Daarover gaat de bijeenkomst 'Talking Traffic in gesprek'.

  Lees meer...
 • 1-11-2017

  Deadline aanmelden aanschafregel e-bike

  Ben jij werkgever op De Brand, De Herven of Pettelaarpark? Maak dan gebruik van de voordelige e-bikes aanschafregeling. 

  Lees meer...
 • 11-10-2017

  Nieuwe ronde Mobility Lab

  Het Mobility Lab geeft ondersteuning om innovatieve mobiliteitsconcepten te ontwikkelen en te testen. Jonge startups mogen hun concept pitchen, waarna 15 winnaars hun prototype de praktijk mogen testen in de regio’s Noord-Brabant en Rotterdam.

  Lees meer...
 • 6-10-2017

  Low Car Diet

  Meer aandacht voor duurzame mobiliteit creëren binnen jouw organisatie? Doe mee aan het Low Car Diet.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...