Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Het Brabant mobiliteitsnetwerk:

Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Het Brabant mobiliteitsnetwerk brengt partijen samen die vanuit een gedeelde visie en ambitie werken aan een beter bereikbaar Brabant. In totaal zijn er 13 communities opgericht op economische toplocaties. In de communities werken bedrijven en overheid samen aan concrete maatregelen die oplossingen bieden voor regionale en lokale mobiliteitsvraagstukken. Het bmn is opgericht door de provincie Noord-Brabant als onafhankelijke netwerkorganisatie om slim werken en slim reizen in Brabant te realiseren. De kracht van het bmn zit hem in het verbinden van partijen, het brengen van kennis en inspiratie en het zoeken naar ontwikkelkansen. De samenwerkingen in de communities werpen hun vruchten af. Lees hieronder een aantal voorbeelden: 
 

Minder auto's en lagere parkeerdruk in Eindhoven Centrum Noordoost

Community Eindhoven Centrum Noordoost heeft in een korte tijd veel concrete maatregelen doorgevoerd om de bereikbaarheid van het gebied aan te pakken. TU/e, Fontys, Maxima Medisch Centrum (MMC), Rabobank en gemeente Eindhoven nemen deel aan de community. MMC en Fontys hebben hun fietsparkeervoorzieningen uitgebreid, er is een nieuwe busverbinding (lijn 104) aangelegd van station Eindhoven naar TU/e campus en vice versa en TU/e en MMC hebben betaald parkeren ingevoerd.  Fontys is aan de slag gegaan met B-Riders en E-bike probeerweken en er komen poolfietsen en pool e-bikes voor het verkeer tussen MMC Eindhoven en MMC Veldhoven. Bij alle bedrijven zijn communicatiecampagnes opgezet om te stimuleren dat werknemers er gebruik van gaan maken. Lees meer
 

Van links naar rechts: Angela Roest (MMC), Emmely de Vries (Bmn), Wilma Kreikamp (Rabobank), Simone Vonken (TU/e), Birgitta Jansen (communitymanager bmn), Tim Wille (mobiliteitsregisseur bmn), Jan Willem Hommes (Gemeente Eindhoven) (afwezig lid community: Agnes Otten, Fontys)

Spitsmijden dankzij Baggy boys en arrangementen in de Bossche Binnenstad 

In Community Bossche Binnenstad hebben de communityleden gezamenlijk ingezet op BaggyBoys als maatregel om hun mobiliteitsuitdaging te realiseren.  Daarnaast wordt er hard gewerkt aan speciale arrangementen die er voor moeten zorgen dat bezoekers buiten de spits reizen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een dagje winkelen afsluiten met een diner in een lokaal restaurant. Als dank voor het spitsmijden worden de parkeerkosten betaald door onder andere de hotels, restaurants, musea en winkeliers. De bezoekerswebsite bezoekdenbosch.nl waar de arrangementen kunnen worden geboekt, wordt gekoppeld aan de software van de parkeergarages. Via nummerbordherkenning kunnen de gebruikers van een arrangement dan zonder te betalen in en uit rijden. 

Proeftuin E-bikes stimuleert fietsen bij medewerkers in Breda

Community Claudius Prinsenlaan in Breda is een proeftuin E-bikes gestart waarin medewerkers van verschillende organisaties een week lang gratis e-bikes en speedbikes uitproberen om daarmee fietsen naar het werk te stimuleren. Het aantal aanmeldingen voor de probeerweken was zelfs dusdanig groot dat er E-bikes moesten worden bijbesteld. Bekijk de video om een indruk te krijgen van de eerste ervaringen met de proeftuin.
 


Meer voorbeelden en nieuws? Blijf op de hoogte van de acties binnen het bmn en volg inspirerende ontwikkelingen op het gebied van slim werken en reizen.

Aan de slag 

Kunt u onze hulp  goed gebruiken of bezit u kennis of ervaring die van toegevoegde waarde is voor ons netwerk? Neem dan contact met ons op!

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 28-11-2017

  Practical Knowledge Café: kennis delen

  In dit Practical Knowledge Café wordt er door Marie José Olde Kalter een inkijkje gegeven in de resultaten van de meta-evaluatie fietsstimuleringsprojecten, wordt er een tool aangeboden om een e-bike en aan te schaffen en vertelt Eric Mink hoe je opgedane kennis naar het volgende niveau tilt.

  Lees meer...
 • 22-11-2017

  Talking Traffic in gesprek

  De geautomatiseerde toekomst komt eraan, daarover is iedereen het eens. Maar wanneer, waar, hoe? En vooral, welke kansen biedt dat en wat vergt dat? Daarover gaat de bijeenkomst 'Talking Traffic in gesprek'.

  Lees meer...
 • 1-11-2017

  Deadline aanmelden aanschafregel e-bike

  Ben jij werkgever op De Brand, De Herven of Pettelaarpark? Maak dan gebruik van de voordelige e-bikes aanschafregeling. 

  Lees meer...
 • 11-10-2017

  Nieuwe ronde Mobility Lab

  Het Mobility Lab geeft ondersteuning om innovatieve mobiliteitsconcepten te ontwikkelen en te testen. Jonge startups mogen hun concept pitchen, waarna 15 winnaars hun prototype de praktijk mogen testen in de regio’s Noord-Brabant en Rotterdam.

  Lees meer...
 • 6-10-2017

  Low Car Diet

  Meer aandacht voor duurzame mobiliteit creëren binnen jouw organisatie? Doe mee aan het Low Car Diet.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...