Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Het Brabant mobiliteitsnetwerk:

Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

Het Brabant mobiliteitsnetwerk brengt partijen samen die vanuit een gedeelde visie en ambitie werken aan een beter bereikbaar Brabant. In totaal zijn er 13 communities opgericht op economische toplocaties. In de communities werken bedrijven en overheid samen aan concrete maatregelen die oplossingen bieden voor regionale en lokale mobiliteitsvraagstukken. Het bmn is opgericht door de provincie Noord-Brabant als onafhankelijke netwerkorganisatie om slim werken en slim reizen in Brabant te realiseren. De kracht van het bmn zit hem in het verbinden van partijen, het brengen van kennis en inspiratie en het zoeken naar ontwikkelkansen. De samenwerkingen in de communities werpen hun vruchten af. Lees hieronder een aantal voorbeelden: 
 

Minder auto's en lagere parkeerdruk in Eindhoven Centrum Noordoost

Community Eindhoven Centrum Noordoost heeft in een korte tijd veel concrete maatregelen doorgevoerd om de bereikbaarheid van het gebied aan te pakken. TU/e, Fontys, Maxima Medisch Centrum (MMC), Rabobank en gemeente Eindhoven nemen deel aan de community. MMC en Fontys hebben hun fietsparkeervoorzieningen uitgebreid, er is een nieuwe busverbinding (lijn 104) aangelegd van station Eindhoven naar TU/e campus en vice versa en TU/e en MMC hebben betaald parkeren ingevoerd.  Fontys is aan de slag gegaan met B-Riders en E-bike probeerweken en er komen poolfietsen en pool e-bikes voor het verkeer tussen MMC Eindhoven en MMC Veldhoven. Bij alle bedrijven zijn communicatiecampagnes opgezet om te stimuleren dat werknemers er gebruik van gaan maken. Lees meer
 

Van links naar rechts: Angela Roest (MMC), Emmely de Vries (Bmn), Wilma Kreikamp (Rabobank), Simone Vonken (TU/e), Birgitta Jansen (communitymanager bmn), Tim Wille (mobiliteitsregisseur bmn), Jan Willem Hommes (Gemeente Eindhoven) (afwezig lid community: Agnes Otten, Fontys)

Spitsmijden dankzij Baggy boys en arrangementen in de Bossche Binnenstad 

In Community Bossche Binnenstad hebben de communityleden gezamenlijk ingezet op BaggyBoys als maatregel om hun mobiliteitsuitdaging te realiseren.  Daarnaast wordt er hard gewerkt aan speciale arrangementen die er voor moeten zorgen dat bezoekers buiten de spits reizen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een dagje winkelen afsluiten met een diner in een lokaal restaurant. Als dank voor het spitsmijden worden de parkeerkosten betaald door onder andere de hotels, restaurants, musea en winkeliers. De bezoekerswebsite bezoekdenbosch.nl waar de arrangementen kunnen worden geboekt, wordt gekoppeld aan de software van de parkeergarages. Via nummerbordherkenning kunnen de gebruikers van een arrangement dan zonder te betalen in en uit rijden. 

Proeftuin E-bikes stimuleert fietsen bij medewerkers in Breda

Community Claudius Prinsenlaan in Breda is een proeftuin E-bikes gestart waarin medewerkers van verschillende organisaties een week lang gratis e-bikes en speedbikes uitproberen om daarmee fietsen naar het werk te stimuleren. Het aantal aanmeldingen voor de probeerweken was zelfs dusdanig groot dat er E-bikes moesten worden bijbesteld. Bekijk de video om een indruk te krijgen van de eerste ervaringen met de proeftuin.
 


Meer voorbeelden en nieuws? Blijf op de hoogte van de acties binnen het bmn en volg inspirerende ontwikkelingen op het gebied van slim werken en reizen.

Aan de slag 

Kunt u onze hulp  goed gebruiken of bezit u kennis of ervaring die van toegevoegde waarde is voor ons netwerk? Neem dan contact met ons op!

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 5-7-2018

  Innovatieprogramma Mobiele Stad

  Nieuwe mobiliteitsconcepten zijn volop in ontwikkeling. In deze bijeenkomst maak je als professional kennis met de MaaS experimenten in de hoogstedelijke milieus: het Paleiskwartier in 's Hertogenbosch en Stijp-S in Eindhoven.

  Lees meer...
 • 6-3-2018

  MaaS Congres 2018

  Mobility as a Service (MaaS) gaat de verkeers- en vervoerssector veranderen. Bezoek het congres over MaaS op 6 maart 2018.

  Lees meer...
 • 14-3-2018

  Happy Mobility Congres

  Tijdens het Happy Mobility Congres gaan we op zoek naar manieren om de stad in beweging te houden door duurzame en inclusieve mobiliteit.

  Lees meer...
 • 20-3-2018

  Intertraffic 2018

  Maak kennis met innovatieve oplossingen voor de mobiliteitssector.

  Lees meer...
 • 22-3-2018

  Webinars Beter Benutten

  Het programma Beter Benutten organiseert lunchwebinars. Per webinar krijg je in 45 minuten alle informatie van het betreffende project uit een regio.

  Lees meer...
 • 28-3-2018

  Congres Mobility FFWD

  Het congres voor nieuwe mobiliteit, OV en smart mobility. Met presentaties, netwerkmomenten en diepgang tijdens de co-creatie sessies binnen je eigen sector.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...