Samen voor een duurzaam bereikbaar Brabant

High Tech Campus Eindhoven

 

Urgentie: nu en in de toekomst

High Tech Campus Eindhoven (HTCE) is de slimste km² in Nederland met meer dan 135 bedrijven en instituten en zo’n 10.000 onderzoekers, ontwikkelaars en ondernemers die werken aan toekomstige technologieën en producten. Groeiprognoses van de HTCE zijn fors: de komende jaren groeit de campus naar zo’n 12.500 medewerkers. De bereikbaarheid van HTCE staat onder druk. Maar liefst 60% van de medewerkers komt met de auto. Parkeerplaatsen lopen vol en in de spitstijden kunnen de wegen de drukte bijna niet meer aan. Overdag staat het parkeerterrein vol ongebruikte auto’s.

Wensbeeld: de stip op de horizon

Samen innoveren speelt op deze locatie een belangrijke rol. De betrokkenen en de medewerkers slaan de handen ineen om in de toekomst slimmer om te gaan met mobiliteit. Door meer vervoersmogelijkheden te bieden en het aantal autoritten in de spits te verminderen en zo bij te dragen aan de reductie van CO2 en verbeteren van gezondheid. Dat vraagt van de medewerkers een weloverwogen afstemming van hun activiteitenpatroon en vervoermiddelen en -service. Ook wel modal shift genoemd.

Hoe realiseren we de ambitie

Begin 2014 kwamen de grote partijen op de HTCE voor de eerste keer samen om ambities, wensbeelden en activiteiten af te stemmen. Daaruit vloeiden twee communities voort. Een HTCE-community die zich inzet om de mogelijkheden om slim te werken en te reizen te kunnen uitbreiden en ervoor te zorgen dat medewerkers hiervan ook gebruik gaan maken. En een smart-mobility community waarin onder andere TomTom, TU/e, Vtron, NXP, Mobility S, sitemanagement, BOM en gemeente zich inzetten om een showcase rondom smart mobility op te zetten wat de mobiliteit en de economie op de HTCE (en regio Eindhoven) bevordert.

 

 

 

Birgitta Jansen
Birgitta Jansen

Telefoon: 06-20112230
E-mail: birgitta@brabantmobiliteitsnetwerk.nl

 • Bel mij terug
 • Stuur een e-mail
Overzicht agenda
 • 28-11-2017

  Practical Knowledge Café: kennis delen

  In dit Practical Knowledge Café wordt er door Marie José Olde Kalter een inkijkje gegeven in de resultaten van de meta-evaluatie fietsstimuleringsprojecten, wordt er een tool aangeboden om een e-bike en aan te schaffen en vertelt Eric Mink hoe je opgedane kennis naar het volgende niveau tilt.

  Lees meer...
 • 22-11-2017

  Talking Traffic in gesprek

  De geautomatiseerde toekomst komt eraan, daarover is iedereen het eens. Maar wanneer, waar, hoe? En vooral, welke kansen biedt dat en wat vergt dat? Daarover gaat de bijeenkomst 'Talking Traffic in gesprek'.

  Lees meer...
 • 1-11-2017

  Deadline aanmelden aanschafregel e-bike

  Ben jij werkgever op De Brand, De Herven of Pettelaarpark? Maak dan gebruik van de voordelige e-bikes aanschafregeling. 

  Lees meer...
 • 11-10-2017

  Nieuwe ronde Mobility Lab

  Het Mobility Lab geeft ondersteuning om innovatieve mobiliteitsconcepten te ontwikkelen en te testen. Jonge startups mogen hun concept pitchen, waarna 15 winnaars hun prototype de praktijk mogen testen in de regio’s Noord-Brabant en Rotterdam.

  Lees meer...
 • 6-10-2017

  Low Car Diet

  Meer aandacht voor duurzame mobiliteit creëren binnen jouw organisatie? Doe mee aan het Low Car Diet.

  Lees meer...

Bekijk alle agendapunten...